André Greipel: “Zes à zeven sprintmogelijkheden deze Giro”
Foto: Sirotti
donderdag 5 mei 2016 om 09:53

André Greipel: “Zes à zeven sprintmogelijkheden deze Giro”

André Greipel denk dat er deze Giro zes à zeven mogelijkheden voor een massasprint zijn. De Duitser van Lotto-Soudal hoopt al direct tijdens het openingsweekend succesvol te zijn. “Zaterdag en zondag eindigt de etappe wellicht met een massasprint. Het zou mooi zijn om, net zoals vorig jaar in het openingsweekend in de Tour op Nederlandse bodem, al meteen die zege te pakken”, citeert persbureau Belga de 33-jarige Duitser.

Greipel kende dit voorjaar de nodige problemen. In de Ronde van de Algarve brak hij zijn rib, waardoor hij onder andere Milaan-San Remo moest missen. In de Ronde van Turkije blesseerde hij in de openingsrit zijn kuit, maar volgens Greipel heeft hij daar geen last meer van. “Ja, ik kwam er ten val in de eerste etappe, maar dat viel mee. Ik ben geen voetballer”, grapt hij. “Wij staan snel weer recht en doen voort. Ik ondervind er geen hinder meer van.”

Landgenoot Marcel Kittel is de komende weken een van zijn belangrijkste tegenstanders, maar volgens Greipel zijn er meer concurrenten. “Ik zie wel negen à tien renners die hier kunnen meesprinten voor de zege. Er treedt een nieuwe generatie op het voorplan, zij zullen zich ook in zo’n grote rittenkoers willen tonen, maar wees gerust: ik wil dat ook”, geeft hij aan.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
5 mei 2016 10:39
Hoewel ik een beetje fan van Greipel ben geworden wegens zijn manier van rijden in bijv. de RVV, iets te veel sprintmogelijkheden.....
5 mei 2016 10:56
Ik kom niet verder dan vijf pure massasprints... De andere etappes zullen voor mannen als Ewan en wellicht Nizzolo of Modolo ofzo zijn, maar Greipel lijkt me dan al gelost.
5 mei 2016 11:22
Als ik dit zo hoor heeft hij in ieder geval geen zekere afstapplannen. Mooi!
5 mei 2016 12:05
Greipel heft al laten weten niet uit te rijden. Ze willen een ritoverwinning. Ga er maar van uit dat het het na etappe 12 exit is.
5 mei 2016 12:09
Waar ik niets over verneem is de ploeg Bardani,de sprintersploeg van het volgende decennium! Ciccone zal men na de gIro wel kennen,en er zijn er nog meer in die ploeg.
In Turkije liet Greipel zich enkele keren lekker insluiten,iets waarin hij een grootmeester is wanneer hij de nederlaag ruikt
5 mei 2016 12:10
@Orakel, bron?
5 mei 2016 12:50
Toen Greipel gevraagd werd in de persconferentie, of hij zou rijden tot Torino. Greipel gaf aan dat de laatste week zwaar zou worden en dat het doel niet de rode trui, maar etappewinst is. Dat zegt genoeg voor de begrijpende lezer.
5 mei 2016 12:52
@Senioralex
De sprinter van Bardiani is gewoon ruffoni toch? En natuurlijk Colbrelli voor de moeilijkere aankomsten. En Ciccone is meer een klassementsman maar eigenlijk nog te jong om goed mee te doen.
5 mei 2016 14:42
@Orakel
Ah, ja, daar kan ik me dan ook wel in vinden. Het viel mij op dat hij heel duidelijk ook de 2/3 sprintkansen ná etappe 12 noemde (of hij moet écht een aantal sprintkansen zien die wij over het hoofd zien). Met afstappen in het achterhoofd had ik meer iets in de richting van "(Vooral) in de eerste anderhalve week zijn er x sprintkansen. Daar moet ik op de afspraak zijn.."

Om te reageren moet je ingelogd zijn.