Andrea Tafi (52) wil rentree maken en Parijs-Roubaix rijden
foto: Sirotti
donderdag 18 oktober 2018 om 11:40

Andrea Tafi (52) wil rentree maken en Parijs-Roubaix rijden

Een comeback van jewelste is in de maak. De 52-jarige Andrea Tafi wil komend seizoen zijn rentree in het profpeloton maken, om vervolgens Parijs-Roubaix te kunnen rijden.  “Een onmogelijke droom? Misschien. Maar ik wil het proberen”, aldus Tafi in La Gazzetta dello Sport.

In 2019 is het twintig jaar geleden dat de Italiaan de ‘Hel van het Noorden’ wist te winnen. “Ik hoef niet een heel seizoen te doen. Mijn doel is om Parijs-Roubaix te rijden”, geeft hij aan. “Ik heb al contacten gehad met ploegen in Italië en België, al was dat geen WorldTour”, aldus Tafi. “Maar voorlopig is het nog niet concreet,” geeft hij toe. “Wanneer niemand mij een contract aan zal bieden, dan is dat maar zo. We zullen in ieder geval de route ernaartoe documenteren op social media en in een documentaire.”

Tafi zit nog steeds de nodige uren op de fiets. “Ik rij nog steeds 18 á 19 duizend kilometer per jaar en weeg 79/80 kilo. Mijn tricolore trui uit 1998 past nog prima”, geeft hij aan. In juli van dit jaar reed hij nog een 1.2- koers in Hongarije.

De voormalig klassiekerspecialist – naast Parijs-Roubaix won Tafi tijdens zijn loopbaan ook de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Lombardije – heeft de UCI gevraagd om hem op te nemen in het anti-dopingprogramma. Dat is een vereiste om terug te keren op het hoogste niveau. Twee jaar geleden was dit ook het geval bij Daan Olivier, toen hij zijn rentree in het peloton wilde maken bij LottoNL-Jumbo. Een renner moet eerst zes maanden in het anti-dopingprogramma van de UCI zijn opgenomen, voordat hij mag deelnemen aan wedstrijden.

RIDE Magazine
49 Reacties
Sorteer op:
19 oktober 2018 13:13
Proconti? Bij Katusha hebben ze niemand die beter geschikt is om kopman te spelen in Roubaix...
19 oktober 2018 16:19
Er is overigens een Nederlandse renner van 52 jaar die dit seizoen nog diverse 2.2-koersen (en het NK( heeft gereden, Lex Nederlof: https://www.procyclingstats.com/rider.php?id=135654

Geen opvallende resultaten, maar ook geen DNF!
19 oktober 2018 16:40
De Spaanse stayer en meervoudig wereldkampioen Guillermo Timoner maakte in 1983 op 57-jarige leeftijd nog een comeback. Hij veroverde opnieuw de Spaanse titel, maar op het WK kon hij niet meer meekomen. Het leidde tot het stellen van een leeftijdsgrens voor deelname aan het WK (40 jaar). Overigens, op welke leeftijd nam Fred Rompelberg nog deel aan wedstrijden?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.