Andrea Tafi breekt sleutelbeen en mag Parijs-Roubaix vergeten

zondag 17 maart 2019 om 08:40

foto: Cor Vos

Er zal dit jaar toch geen 52-jarige renner aan de start staan van Parijs-Roubaix. Andrea Tafi heeft namelijk zijn sleutelbeen gebroken. De Italiaan kwam ten val tijdens een Gran Fondo. De oud-winnaar van de Hel van het Noorden zocht de afgelopen maanden al (tevergeefs) naar een ploeg.


Tafi had de hoop echter nog niet opgegeven, zo liet hij weten in februari. “Ik hoop nog altijd aan de start te verschijnen”, zo liet de oud-kampioen weten. De Italiaan sprak onder meer met Deceuninck Quick-Step-teammanager Patrick Lefevere, maar Tafi kreeg uiteindelijk nul op het rekest.

Even leek het erop dat de oud-winnaar van Parijs-Roubaix een contract kon tekenen bij Dimension Data, maar de Zuid-Afrikaanse formatie hapte uiteindelijk niet toe. “Ik wil zien waar mijn limieten liggen. Het is iets wat nog niemand in de wielergeschiedenis heeft gedaan”, bleef Tafi hopen.

Dertien deelnames 
Voor de Italiaan blijft het echter bij een droom. Dit betekent dat hij blijft steken op dertien deelnames. Naast zijn zege in 1999 eindigde Tafi ook in 1996 (derde) én 1998 (tweede) op het podium. Hij maakte zijn debuut in 1991, terwijl hij in 2005 voor de laatste keer de Vélodrome opreed.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.