Annelies Dom sprint naar eerste Belgische titel, veldrijdster Cant derde

Annelies Dom sprint naar eerste Belgische titel, veldrijdster Cant derde

foto: Sirotti

zondag 24 juni 2018 om 10:47

De nieuwe Belgisch kampioene op de weg luistert naar de naam Annelies Dom. De 32-jarige renster van Lotto Soudal Ladies maakte onderdeel uit van een kopgroep, en versloeg in Binche Valerie Demey en veldrijdster Sanne Cant in de eindsprint.

Op goed veertig kilometer van het einde probeerden Cant, Sofie De Vuyst en Kelly Van den Steen een kloof uit te bouwen op het peloton, dat tot dan toe – ondanks flink wat aanvalspogingen – gegroepeerd over het parcours reed. Het was Dom die de oversteek wist te maken naar de drie koplopers.

Op de Rue de la Pépinière – een kasseiklimmetje van 500 meter – wisten Demey, Kaat Hannes en Ann-Sophie Duyck vooraan aan te sluiten. Dit zevental wist uiteindelijk uit de greep te blijven van het peloton. Ondanks demarrages van Dom en De Vuyst moest een sprint de Belgisch kampioene aanwijzen.

Het was Cant die als eerste aanging, maar zij werd overvleugeld door Dom. Met enkele stevige lendenrukken wist de renster van Lotto Soudal Ladies naar de titel te sprinten, voor Demey en Cant.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Erkanermaar1dewinnaarzijn 24 juni 2018 om 10:59

Met een beetje pech (wegvallen van de live beelden) zie je niets van de finish. Hopelijk is dat bij de mannen straks niet het geval.

0
Abdoe 24 juni 2018 om 12:31

Leuke koers. Tijdens de koers wel een beetje verwarrend waar Ann-Sophie de Vuyst nu precies reed, maar dat bleken twee rensters…

0
Etika 24 juni 2018 om 14:09

Wat een pech voor Sofie De Vuyst. Sterkste renster in koers en intrinsiek de rapste sprintster van de 4 vluchters. Als je dan op 500m van de meet materiaalpech hebt, tja, dat is pas balen …

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.