Annemiek van Vleuten weer aan het feest in Giro Donne: “Dit was een mooie”
foto: Cor Vos
donderdag 6 juli 2023 om 15:06

Annemiek van Vleuten weer aan het feest in Giro Donne: “Dit was een mooie”

Annemiek van Vleuten blijft winnen in de Giro d’Italia Donne. Vandaag boekte ze alweer haar derde ritzege in de Italiaanse ronde. “Dit was een mooie, want het was echt een teamprestatie”, zei ze in het flashinterview na afloop.”

“Misschien was dat de eerste dag niet het geval”, aldus Van Vleuten, die de eerste volledig verreden rit won na een lange solo. “Maar vandaag reed het team perfect om de trui te verdedigen. Iedereen deed zijn werk. Het is heel mooi om het dan af te maken.”

Van Vleuten trok door op de voorlaatste klim, waarna ze alleen overbleef met Gaia Realini en Juliette Labous. Deze twee rensters bepaalden het tempo in aanloop naar de slotklim. “Het was een heel goede situatie in de finale. Ik had Gaia Realini voor me in plaats van in mijn wiel. Zij moesten werken voor het podium. Dat was ideaal voor ons.”

Deze ideale situatie was niet voorzien door Van Vleuten. “Dat kun je niet plannen, maar we hadden wel gepland om wat ploeggenoten van voren te hebben. Zo konden we Paula Patiño en Liane Lippert een kans geven. Als alles bij elkaar was voor de laatste klim, was het aan mij. Dat was gepland, want gisteren zag ik deze prachtige finish. Ik ben blij dat we de rit gisteren verkend hebben, want daardoor kon ik genieten van de mooie uitzichten. Vandaag was dat niet mogelijk, want ik was veel aan het afzien”, zei de wereldkampioene met een lach.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.