Ardennenklassiekers geen doel voor LottoNL-Jumbo

maandag 25 december 2017 om 11:01

LottoNL-Jumbo gaat in 2018 – net zoals dit seizoen – zonder uitgesproken kopman naar het ‘Waalse’ drieluik Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. “Op vele vlakken zijn er in het huidige wielrennen mooie prijzen te verdienen. Wij zijn een team dat niet op alle vlakken met de top mee kan doen”, vertelt sportief directeur Merijn Zeeman aan WielerFlits.

Ardennenklassiekers hebben geen prioriteit
Zeeman legt uit dat de enige Nederlandse WorldTour-ploeg geen specialist voor de Ardennenklassiekers in huis heeft. “We hebben bepaalde keuzes gemaakt. We hebben één topsprinter (Dylan Groenewegen, red.), met Primož Roglič hebben we een renner die in de WorldTour-koersen van een week écht bij de besten van de wereld hoort. Robert Gesink is een rittenkapers die etappes kan winnen in een grote ronde en Steven Kruijswijk kan in grote rondes hele mooie klassementen rijden. De Ardennenklassiekers vallen in een periode waarvoor wij geen specialist hebben”, is Zeeman eerlijk.

Hoop op een goede Boom
Tijdens het Vlaamse werk is de hoop van LottoNL-Jumbo gevestigd op Lars Boom. Hij moet echter in januari onder het mes voor zijn hartritmestoornis, waardoor het de vraag is hoe veel averij hij oploopt in zijn voorbereiding. “Lars gaat nu heel fit de operatie in, waardoor hij sneller zou moeten herstellen. Daardoor hebben wij de hoop en de verwachting dat hij op tijd fit is voor de voorjaarsklassiekers. We hebben het ook niet over een ‘gewone’ renner. Lars is een enorme klasbak. Als wij op deze manier erin slagen dat hij zijn voorbereiding kan doen, dan denken wij dat hij een hoog niveau kan halen in die periode.”

Bekijk de volledige video met Zeeman over het missen van de Vuelta en de motivatie voor de klassiekers.

Dit artikel delen:

53 Reacties

Viktrodriguez 25 december 2017 om 11:07

Een eerlijke en logische verklaring.

Jotto-Lumbo 25 december 2017 om 11:27

Met Gesink, de Tier, Battaglin en Martens zouden ze toch wel de ambitie mogen hebben om in 1 van de 3 Ardennenklassiekers een top 10 plaats te halen. Voor de rest wel logisch dat het niet de prioriteit heeft.

marehoek 25 december 2017 om 11:31

Welk doel hebben ze dan wel?
Eigenlijk kan dat niet veel zijn , want als Groenewegen op het Sportgala
op Sven Kramer stemt, blijkt daaruit dat de prestaties van Tom Dumoulin
niets voorstellen.

john 25 december 2017 om 11:38

ik wist niet dat de AGR in Wallonië gereden werd

r525 25 december 2017 om 11:40

ehh, ehhh, eh, ehhh.
Hij mag wel wat aan zijn interviews werken…
“we hebben met Gesink een rittenkaper”. Nou joh, welgeteld al 1 Vuelta rit op zak, en hij wordt al een echte rittenkaper genoemd. Gesink is en blijft voor mij een klassementsrenner. Doodzonde dat hij zichzelf zo laat ‘degraderen’. Niet dat ik rittenkapers / aanvallende renners per definitie minder vind dan klassementsrenners, maar op het niveau van Gesink wel.

Jan 25 december 2017 om 11:44

Ga maar weer lekker in Amerika rijden en Canada….

Youri IJnsen 25 december 2017 om 11:46

@marehoek
Groenewegen stemt uiteraard op Sven Kramer. Dat zijn ploeggenoten. Niet dat ik het Dylan eens ben, maar snap zijn punt wel ;-).

Verweggistan 25 december 2017 om 11:46

@john: net zoals P-R in Vlaanderen gereden wordt :)

Plaggie 25 december 2017 om 11:50

Prima dat Gesink als rittenkaper wordt uitgespeeld, maar dan kan ardens drieluik er echt wel bij hoor in combi met Giro. Hij gaat immers niet voor klassement. Stuur Gesink maar eens in de vroege vlucht van LBL, zoals rittenkapers uit de grote rondes dat afgelopen jaren ook deden: Voeckler, de Gendt…

Arry1337 25 december 2017 om 12:01

@Plaggie
Vergeet niet dat zijn woorden dat idee van jou niet uitsluiten, hè. Gesink kan nog steeds starten en in de vroege vlucht zitten, misschien zelfs winnen. Dan nog is het niet een doel van de ploeg. Het zal vast niet de eerste keer zijn dat een ploeg een grote overwinning binnen haalt zonder daar vantevoren een doel van te maken.

KnightBiker 25 december 2017 om 12:10

Voor Gesink is de combinatie waalse klassiekers, Giro en Tour te veel om te vragen. Maar Kruijswijk is vrij in die periode om een piek in te lassen, hij heeft er welliswaar geen staat van dienst maar met een goede voorbereiding zou LBL een doel moeten zijn, hij moet dit proberen. (Resultaten niet gegarandeert)
Oh ja, en Boom voor het voorjaar? Daar mag je intussen eigenlijk niet meer op rekenen na vorig jaar heeft hij een hoop goed te maken, en is alles wat hij daar haalt een meevaller.

Sephiroth 25 december 2017 om 12:26

Begrijpelijke keuze, maar ik hoop dat ze wel serieus en schaduw kopman aanwijzen voor de Vlaamse klassiekers. De Waalse klassiekers moeten ze gewoon ingaan met de visie om a(aan te vallen en b) in de laatste 30-50km en kopman te kiezen die zich het beste voelt.

Edit: Logischerwijs zou gesink van de eindsprint wil een doel moeten maken, als voorbereiding op de grote rondes.

ti-raleigh 25 december 2017 om 12:28

Lars een enorme klasbak ? Mwaahh

iLLan 25 december 2017 om 12:30

@r525, ik kan daar ook nog steeds niet bij. Gesink is een klassementsrenner en zou volgens mij ook in kortere rittenkoersen mee kunnen doen voor de winst, net als Roglic. Ik vermoed dat hij zelf die druk niet meer wil hebben, maar ik blijf het ook raar vinden dat hij een rittenkaper is.

Stenalic 25 december 2017 om 12:31

edit wf: niet anti-supporteren

jacco4 25 december 2017 om 12:33

Gevolg van een hyperspecialisatie, ben ik geen fan van. Je moet kansen ook pakken, niet alleen maar gaan rekenen. Waarom zou Gesink en Kruijswijk niet kunnen scoren in de ardennenklassiekers??? Zeker als je de Giro niet rijdt voor het klassement.

Geflitst 25 december 2017 om 12:41

Gesink vind ik nog steeds een spijtig geval. Zesde in tour van 2015 na Froome, Quintana, Valverde, Nibali en Contador, maar nu is hij al tevreden met een status als potentiële rittenkaper, want pas op: geen garantie op ritwinst en wat hou je dan over?. Denifl, Marcynski, Armée, Lampaert, Polanc, Dillier, Fraille: toch geen namen om omver van te vallen? Gesink moet zichzelf hier toch boven willen zetten. Als hij niet tegen de druk kan, moet hij geen wielrenner worden.
Rij gewoon voor een klassement. Sta je na 10 ritten al te ver, heb je nog 10 kansen als rittenkaper.

Willem2006 25 december 2017 om 13:01

Inderdaad, welk doel hebben ze dan! Zorg daar waar je aan de start staat…voor de overwinning gaat!!! Kom op zeg….

mark vv 25 december 2017 om 13:05

edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

TeamNL 25 december 2017 om 13:27

Gesink een rittenkaper… de beste grap uit 2017!

Wederom totaal geen visie. Zeer benieuwd naar Kuss en Powless komend seizoen. En hopelijk kan van Poppel wat laten zien.

In de tour wedden ze alweer om teveel paarden. Dat heeft in het verleden niet gewerkt en nu ook niet.

TykkeThor 25 december 2017 om 13:28

Het interview ook daadwerkelijk even kijken blijft toch altijd erg lastig.

rahimns 25 december 2017 om 13:30

Wat een commentaren weer… gewoon een stukje realisme en natuurlijk gaan ze er alles aan doen om wat te proberen in die wedstrijden maar kijkend naar het koersverloop de laatste jaren in vooral LBL en de Waalse Pijl dan gaat dat gewoon lastig worden tegen mannen als Valverde, Martin en Kwiatkowski. Natuurlijk kan het gebeuren dat Robert bij toeval in de positie komt als die van Poels, maar realistisch gezien heeft de ploeg hier geen specialist voor. En verder heeft de ploeg doelen genoeg. Dat hebben ze toch afgelopen jaar toch laten zien… 26 overwinningen is gewoon een prima resultaat en natuurlijk had het nog beter gekund, maar voor een ploeg met dat budget doen ze het in de breedte helemaal niet slecht.

mollemarijden 25 december 2017 om 13:34

Zo is het eenmaal gewoon geen specialisten momenteel.
Maar dan gewoon vol op de aanval in de klassiekers en proberen te verrassen.
Paul Martens de meest ervaren man en de beste uitslagen de laatste jaren
Afgelopen jaar AGR: 20e en Brabantse pijl: 12e.
Battaglin en de Tier zouden van verder moeten aanvallen km 40/50.

De vlaamse klassiekers daarentegen zijn we wel echt met een zwakke ploeg. Zo jammer dat we die belg niet hebben kunnen behouden.

rahimns 25 december 2017 om 13:43

@rvb misschien ook eerst even het interview afluisteren… wat een onzin dit

rvb 25 december 2017 om 13:46

De voorjaars klassiekers moeten ze winnen, allemaal, totaal geen instelling. Specialistisch gewauwel, zo moe van.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.