‘Arkéa-Samsic mengt zich in strijd om Julian Alaphilippe’
foto: Cor Vos
dinsdag 14 mei 2019 om 10:46

‘Arkéa-Samsic mengt zich in strijd om Julian Alaphilippe’

Na een voorjaar om duimen en vingers bij af te likken is het logisch dat Julian Alaphilippe gegeerd is op de transfermarkt. Bekend was al dat de puncheur van Deceuninck-Quick Step in de belangstelling staat van Total Direct Energie, Team Ineos, Bahrain Merida en UAE Emirates, maar Ouest-France meldt dat ook Arkéa-Samsic hem graag in wil lijven.

Ploegbaas Emmanuel Hubert is in gesprek met de Franse krant duidelijk: “Ik heb veel affiniteit met Julian”, zegt de 48-jarige manager. “We appreciëren elkaar zeer. Ik heb hem via zijn makelaar een voorstel gedaan.”

Toch acht Hubert de kans niet groot dat Alaphilippe volgend jaar in het tenue van Arkéa-Samsic zal rijden. “Omdat hij zich goed voelt in zijn huidige ploeg denk ik niet dat dit gaat gebeuren. Ik denk eerlijk gezegd dat het bij een voorstel zal blijven”, hint Hubert op een mogelijke contractverlenging van Alahilippe bij Deceuninck-Quick Step, de ploeg waarvoor de Fransman nu de ene zege na de andere boekt. “Ik zal zijn beslissing respecteren.”

Wel zegt het bod op de nummer één op de mondiale ranglijst iets over de ambities van Arkéa-Samsic, dat volgend jaar graag een WorldTour-licentie zou hebben. En ook uit de rest van het gesprek met de Franse krant blijkt dat er nog het een en ander gaat veranderen binnen de ploeg: “In plaats van 21 renners zullen er volgend jaar 26 of 28 renners voor ons rijden.” En daarbij heeft Hubert zijn vizier vooral gericht op enkele snelle mannen: “Tegenwoordig wordt tachtig procent van de koersen gewonnen in een sprint. Daarom moet je sprinters hebben”, concludeert hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.