Groupama-FDJ bevestigt: Démare niet in Tourselectie Groupama-FDJ, Pinot wel
foto: Cor Vos
dinsdag 13 juni 2023 om 14:30

Groupama-FDJ bevestigt: Démare niet in Tourselectie Groupama-FDJ, Pinot wel

Update Groupama-FDJ laat Arnaud Démare de komende Tour de France thuis. Dat heeft teammanager Marc Madiot laten weten in een communiqué. Thibaut Pinot is er in zijn laatste jaar als beroepswielrenner dan wel weer bij. De bergkoning van de voorbije Giro d’Italia is één van de drie kopmannen, naast Valentin Madouas en David Gaudu.

Pinot reed in mei de Giro d’Italia, waar hij de bergtrui won en als vijfde eindigde in het klassement. Nadien liet hij weten te denken aan de dubbel Giro-Tour. Marc Madiot, de ploegmanager van Groupama-FDJ, wilde Pinot toen nog geen plekje in de Tourploeg toezeggen, maar nu mag de klimmer zich toch opmaken voor zijn allerlaatste Ronde van Frankrijk. Pinot zet normaal gesproken aan het einde van het seizoen een punt achter zijn carrière.

“Het is een sportieve keuze”
Démare is het slachtoffer van de selectie van Pinot. De sprinter won onlangs de Brussels Cycling Classic en pakte maandag nog een tweede plaats in de Ronde van Zwitserland, maar is er komende maand dus niet bij in La Grande Boucle. Démare reed de Tour na 2018 slechts één keer, in 2021. “‘Het belang van het team moet voorop staan. Het is een sportieve keuze”, legt Madiot uit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.