Arnaud Démare wint Halle Ingooigem
foto: Sirotti
woensdag 21 juni 2017 om 17:29

Arnaud Démare wint Halle Ingooigem

Arnaud Démare heeft Halle Ingooigem gewonnen. De Fransman van FDJ was Edward Theuns te snel af na 201 kilometer koers, Iljo Keisse eindigde als derde. Coen Vermeltfoort was de beste Nederlander op plek vijf.

Antwan Tolhoek zat in de kopgroep van de dag. Het drietal op kop kreeg zes minuten voorsprong, maar werd ruim voor de finish weer ingerekend. De Belgische selectie maakte de koers hard, waardoor alles op de lokale ronde rond Ingooigem weer bij elkaar kwam.

Meerdere ploegen probeerden daarna de koers hard te maken, waaronder ook LottoNL-Jumbo en Roompot-Nederlandse Loterij. Bram Tankink was de stichter van een kopgroep van vier, met louter Nederlanders. Rob Ruijgh, Etienne van Empel en Huub Duijn sloten aan en pakten een kleine minuut op het peloton. Bij het ingaan van de laatste ronde werden ook Ruijgh en Duijn gegrepen.

Op de slotklim van de Tiegemberg zette Ligthart nog een keer aan, maar dat had nauwelijks resultaat. Floris De Tier van LottoNL-Jumbo waagde nog een poging. Ook die werd tenietgedaan. FDJ bereidde de sprint voor, maar leek afgetroefd te worden door de trein van de Belgische selectie. In de sprint die volgde was Démare echter verreweg de snelste.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
21 juni 2017 17:37
Demare vond ik als sprinter vorig jaar nog een stuk minder overtuigend dan Bouhanni, maar dit jaar zijn de rollen volledig opgedraaid! Al zegt deze overwinning met dit deelnemersveld natuurlijk niet zo veel.
21 juni 2017 17:45
maar die sprint in dauphine zei alles!
21 juni 2017 17:51
Waar Dupont vorig jaar de ene na de andere zege boekte is het dit jaar niet veel soeps tot nog toe. Niet dat ik verwacht had dat hij Démare er op zou leggen, maar 7e is niet best.
21 juni 2017 17:56
Uitstekende lead-out voor zowel Theuns als Demare, logischerwijze haalt Demare het dan.

Dupont komt inderdaad niet uit de verf dit jaar, dat geldt trouwens voor zijn hele ploeg. Ik las in een artikel in het voorjaar dat o.a. het materiaal niet tiptop in orde was, maar of dat nog steeds een rol speelt? Gelukkig voor Verandas Willems komt Van Aert ook even meerijden op de weg.
21 juni 2017 18:12
"De Belgische selectie maakte de koers hard, waardoor alles op de lokale ronde rond Ingooigem weer bij elkaar kwam. Meerdere ploegen probeerden daarna de koers hard te maken, waaronder ook LottoNL-Jumbo en Roompot-Nederlandse Loterij." Ok...aan dit schrijfstukje moet nog gewerkt worden...
21 juni 2017 18:21
Altijd goed voor het zelfvertrouwen. Daarbij ook het feit dat de tour selectie voornamelijk om hem heen gebouwd is. Dat zal hem een extra boost geven. Deze Tour is voor Arnaud de uitgelezen kans om te scoren.
21 juni 2017 20:58
Demare is dit jaar enorm gegroeid. Ik denk dat hij in de Tour één of twee etappes gaat pakken.
21 juni 2017 22:14
Gelukkig is Dupont nu hij matig presteert niet naar TLJ gegaan. Dan had het forum weer te klein geweest.
21 juni 2017 22:20
Ingooigem is wel mijn favoriete Vlaamse plaatsnaam.
22 juni 2017 00:05
Wat dacht je van Dildoze

Om te reageren moet je ingelogd zijn.