Astana en De Vreese brengen rapnummer uit, Tour Down Under wil geen Qatar zijn

maandag 14 januari 2019 om 20:00
Astana en De Vreese brengen rapnummer uit, Tour Down Under wil geen Qatar zijn

foto: Marcel Koch

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over een rap van Astana en de oplossingen van de Tour Down Under tegen de extreme hitte.

De rapper in De Vreese, Fuglsang en ‘Vino’ komt naar boven

You love it or you hate it. Daartussen zit waarschijnlijk niemand. Waar we het over hebben? Het rapnummer dat Astana heeft uitgebracht op social media. De Kazachstaanse ploeg laat alle renners de revue passeren. Laurens De Vreese is de Lil’ Kleine van de formatie. Ook kopman Jakob Fuglsang en ploegbaas Alexander Vinokourov tonen hun rapskills. De beoordeling van de kwaliteit van de tekst en de uitvoering laten wij aan de experts over.


Tour Down Under neemt maatregelen tegen de hitte

De Tour Down Under wil geen herhaling zijn van het WK wielrennen in Qatar. Niet voor het eerst wordt extreme hitte verwachting in de omgeving van Adelaide. De organisatie is dan ook van zins om het Extreme Weather Protocol van de UCI goed uit te voeren. Er zijn al diverse aanpassingen gedaan in de etappes, vanwege de verwachte wind en de voorspelde hitte. Bij Deceuninck-Quick Step denkt de dokter aan ijsblokjes voor in de nek, koelvesten en het gebruik van een hittepil (waarmee de inwendige temperatuur gemeten kan worden) voor de komende week. Dat vertelt Toon Cruyt tegen Het Laatste Nieuws. 


Wiggins Le Col aangevoerd door Pidcock

Het voormalige Team Wiggins heeft een extra sponsor gevonden. Het wielerkledingmerk Le Col voegt zich bij de ploegnaam voor 2019. De tenues zien er ook strak uit, ondervond Materiaalzone bij een test. De selectie van twaalf wordt aangevoerd door Tom Pidcock, het 19-jarige Britse wielertalent dat ook in het veld zijn klasse laat zien. Ook Mark Donovan (19) en de Britse beloftenkampioen Robert Scott (20) zijn aansprekende namen.

De selectie wordt gecompleteerd door kersvers nationaal kampioen James Fouché (Nieuw-Zeeland), Ben Healy (Ierland), Samuel Jenner (Australië), Corentin Navarro (Frankrijk), Michael O’Loughlin (Ierland), Oliver Robinson (Groot-Brittannië), Jacques Sauvagnargues (Groot-Brittannië) en Daniel Tulett (Groot-Brittannië).


NK stayeren vindt plaats op 19 januari

Aankomende zaterdag is in Alkmaar het Nederlands kampioenschap stayeren. Het is pas laat bekend geworden dat dit toernooi daadwerkelijk door kon gaan. Om 18.00 uur zijn de Series, om 19.00 uur is de jeugd aan de beurt en om 20.30 uur is de finale van het NK. De organisatie hoopt op veel publiek in Alkmaar. Bij het stayeren rijden de deelnemers achter een zware motor, voorzien van een rol waar de renner zo dicht mogelijk tegen rijdt. De gangmaker gaat vaak staan, als bescherming van de wind voor zijn ploeggenoot.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.