Axel Merckx: “Zou ook niet weten hoe de Tour wel mogelijk zou zijn”
Axel Merckx - foto: Cor Vos
dinsdag 24 maart 2020 om 11:17

Axel Merckx: “Zou ook niet weten hoe de Tour wel mogelijk zou zijn”

Axel Merckx verwacht niet dat er dit jaar een Tour de France verreden kan worden. De in Canada woonachtige Belg vertelt aan Sporza behoorlijk wat haken en ogen te zien aan het mogelijke doorgaan van de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar.

Merckx woont in Canada. Daar heeft men besloten dat het geen atleten naar de Olympische Spelen zal sturen, mochten deze doorgaan. Hij heeft begrip voor het besluit. “Met deze situatie is het ondenkbaar dat je als atleet naar de Spelen kan. Sport is mooi en belangrijk, maar de veiligheid van de mensen komt eerst”, stelt hij. “Sommige atleten kunnen gewoon niet trainen door het coronavirus. Dan is het problematisch om in juli en augustus op de top van je kunnen te zijn”, aldus Merckx. “En als een evenement als het EK voetbal kan worden verschoven, waarom de Spelen dan niet?”

Ook voor de Tour de France voorziet hij problemen. “Ik zou ook niet weten hoe de Tour wel mogelijk zou zijn. Als die karavaan voor je deur passeert, gaat niemand binnenblijven. De Tour zal dus goed moeten nadenken over de gevolgen. Sport is dit jaar ondergeschikt. Laten we volgend jaar op een blanco pagina beginnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.