Bahrain Merida bevestigt komst Mikel Landa

maandag 5 augustus 2019 om 12:30
Bahrain Merida bevestigt komst Mikel Landa

De kogel is definitief door de kerk: vanaf volgend jaar verdedigt Mikel Landa de kleuren van Bahrain Merida. De transfer hing al geruime tijd in de lucht, maar pas vandaag maakte de ploeg van Brent Copeland de transfer openbaar.

De ploegbaas is verheugd dat de nummer zes van de jongste Ronde van Frankrijk volgend jaar bij hem in de equipe rijdt: “Met zijn klimkwaliteiten is hij een renner die voor spektakel zorgt en zijn consistente resultaten in grote rondes spreken voor zich. Ook op zijn ervaring kunnen we bouwen.

In het persbericht waarin de overstap van de Bask werd aangekondigd reageert de hoofdpersoon zelf ook kort: “Ik ben trots dat Bahrain Merida hij heeft gekozen om het team te leiden. Ik ben razend benieuwd naar de komende uitdagingen.”

Landa maakt al sinds 2011 deel uit van het profpeloton. In 2011 tekende hij bij Euskaltel-Euskadi. In 2014 volgde een overstap naar Astana, de ploeg die hij na twee seizoenen inwisselde voor Team Sky. De voorbije twee jaar reed Landa voor Movistar, dat hem via social media alvast bedankte voor bewezen diensten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.