Bauke Mollema heeft last van rugblessure
foto: Sirotti
donderdag 11 juni 2015 om 16:45

Bauke Mollema heeft last van rugblessure

Het vroegtijdig afhaken van Bauke Mollema tijdens de vijfde rit in het Criterium du Dauphiné zou alles te maken hebben met een eerder opgelopen rugblessure. Mollema liep de kwetsuur op bij zijn val in de Ronde van Baskenland: “Ik had gehoopt dat het met rusten zou weggaan”, aldus Mollema tegenover de Telegraaf.

Maar niets bleek minder waar. De Col d’Allos was onverbiddelijk en legde de zwakte bij de kopman van Trek Factory Racing bloot: “Ik kon geen kracht op mijn pedalen uitoefenen. Ergens blokkeert het in mijn rug.”

Hoewel de ploegmakkers van Mollema vooraf nog volle goede moed waren over kansen van de Nederlander, zag hij zelf de bui al min of meer hangen: “De fysio’s voelen dat bepaalde spieren heel stram aanvoelen. Ik zal me de komende dagen goed moeten laten behandelen door de osteopaat van de ploeg. Ik hoop dit weekend toch nog tijdens een bergrit in deze Dauphiné voluit te kunnen gaan.”

RIDE Magazine
51 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2015 16:47
Potver. Dit is geen mooi nieuws.
11 juni 2015 16:48
Werd door de wf leden hier al afgebrand. Kansloos voor tour etc..

Hopen dat het tijdig herstelt en dan vlammen in de tour!
11 juni 2015 16:49
Lekkere communicatie daar dan bij Trek. Zubeldia vertelt dezelfde dag dat ze ongeveer het eindklassement gaan pakken en Mollema blijkt al lang te weten dat hij last heeft van zijn rug. Nu staat ze een beetje voor aap.
11 juni 2015 16:50
Oei, oei...dat is geen leuk bericht. Lijkt me stug dat hij straks pijnvrij de Tour kan rijden. Ik hoop het wel trouwens.
11 juni 2015 16:50
"Maar niets bleek minder (z)waar" - een bijzondere verschrijving, maar wel heel toepasselijk. Dat kon wel eens het einde van de tourplannen betekenen.
11 juni 2015 16:51
Lijkt me dat hij dan sinds die val ook niet meer voor de volle honderd procent heeft kunnen trainen. Dan is het wel vrezen voor een goede tour.
Bovendien is het consulteren van een osteopaat wel kenmerkend voor de a-wetenschappelijke mores in het peleton...
11 juni 2015 16:57
@Daanbr
Wat een onzin kraam jij uit?! Osteopaten doen goed werk, ik spreek uit ervaring. Een nekblessure hield mij een jaar van de racefiets, de wetenschappers uit het Academisch Ziekenhuis wisten niet hoe ze het moesten fixen en kwamen niet verder dan ' leer er maar mee leven', ' kies maar een andere sport' en 'we kunnen eventueel wat zenuwen doorbranden met een laser in de nek maar is risicovol'..... Na 3 behandelingen bij de osteopaat, had ik al 50% verbetering in de klachten en na 2 maanden maakte ik mijn rondjes op de racefiets weer. Nu duizenden kilometers later maak ik een lange neus naar de ' wetenschappers'.
11 juni 2015 17:09
@coldeportes Ook placebobehandelingen kunnen effect hebben
11 juni 2015 17:10
@col
Heel mooi jong, had zelf een verschoven wervel, kon de trap niet op laat staan klimmen, om de 2km stretchen, opereren was enige optie, Sickesz (kwakzalvers)in Den haag zette de boel recht in 4 behandelingen en werd aangeklaagd door enkelen die geen baat hadden, misschien wat voor Bauke. Een welgetelde enkeling zag het goed hier.
11 juni 2015 17:14
Placebo's zijn zelfs bewezen effectief. Iedere kwakzalver heeft een succesratio die statistisch boven 'niets doen' ligt. Blijven kwakzalvers want ze verkopen gebakken lucht maar die lucht werkt wel. Als de patient maar in de onzin gelooft.
11 juni 2015 17:14
Hoezo kom je er nu pas achter dat je niet voluit kan gaan. Je voelt tijdens trainingen toch ook dat je kracht te kort komt?
11 juni 2015 17:15
Misschien het remblokje dat tegen zijn wiel aankomt? ;)
11 juni 2015 17:27
Eindelijk een verklaren voor zijn slechte rijden de laatste weken.
Een goede tour (klassement) wordt moeilijk zo.
11 juni 2015 17:33
Je zou toch denken dat hij dit ook al wist tijdens de ronde van Noorwegen en toen werd er geen verklaring gegeven. Wat heeft hij tussen toen en nu er aan gedaan. Op z'n minst vreemd allemaal. Ik hoop voor hem dat het nog voor de tour goed komt.
11 juni 2015 17:34
Gatver…. klinkt als kansloos voor de tour. De ronde van het Baskenland is inmiddels al weer twee maanden geleden, en als het nu nog zo erg is, dan is het niet ineens in een paar weken verdwenen.

Echt jammer.
11 juni 2015 17:35
@Rahimns, nouja, Mollema lijkt me wel het type dat dingen voor zich kan houden… dus wat dat betreft vind ik het niet zo raar. Het verklaart wel zijn slechte rijden in Noorwegen.
11 juni 2015 17:36
Beetje laat om daar nu wat aan te gaan doen met een osteopaat. Typisch mollema...mwahh komt wel goed....ik vraag me ook af of die communicatie wel goed gaat van hem zelf uit dan vooral...je hoort vaker dat men moeilijk hoogte van hem krijgt..
11 juni 2015 17:42
Spieren losmaken heeft weinig zin, staan meteen weer strak. Blijft wel verwonderlijk dat ie 2 maanden door heeft gemodderd. Reed zelf tijdrit met zere rug en kon onmogelijk de 12 opzetten. Werkt verlammend, snel rechtzetten die hap, condiesie zit wel goed, op naar de tour.
11 juni 2015 17:49
Quote:
Hij wijst de Vlaamse overheid nog eens op een rapport die zij zelf heeft besteld bij het onafhankelijke Federaal Kenniscentrum voor de Volksgezondheid (KCE) over chiropractie en osteopathie. Conclusies uit dit rapport, dat begin 2011 verscheen: 'Het afgelopen jaar bezocht 7% van de volwassen Belgen een osteopaat en 2% een chiropractor, vooral voor spier- en gewrichtsklachten. Bijna 9 op 10 van de ondervraagde bezoekers blijkt tevreden te zijn over de verstrekte zorg. Toch is alleen voor lage rug- of nekpijn wetenschappelijk bewezen dat de manipulaties de pijn kunnen verlichten


Ben geen medisch specialist (verre van) maar ik hoor vaak van mensen met rugklachten dat osteopathie heeft geholpen. En aangezien Mollema last heeft van zijn rug lijkt het me het proberen waard.
11 juni 2015 17:52
Merkwaardige zaak, een blessure van twee maanden geleden die hem nu nog steeds parten speelt, op een kwartier achterstand in de eerste Dauphiné-rit van enige betekenis en dan aan het eind van het bericht doodleuk zeggen "no worries at all for the Tour".
11 juni 2015 17:59
@stonedcamel
Sickesz in De Haag werkt met potloodje(waar blijft klootje) en rubber beiteltje. Zetten met behulp van potloodje rug in kaart en behandelen gewoon de scheefstand, niks bijzonders of kwakzalverij, ortho manuele therapie. Heeft hiervoor jarenlang gestudeerd in de Usa en werkte tot haar 90 nog in haar praktijk voor zover ik weet, hopelijk leeft ze nog. Ook Bart Veldkamp had veel baat.
11 juni 2015 18:03
Als osteopathie echt medisch verschil maakt zou dit allang op tig terreinen wetenschappelijk bewezen zijn. Ik werk zelf met mensen met ondermeer (chronische) rugklachten en meestal heeft de osteopaat niet structureel verbetering kunnen realiseren. Dat Mollema niets beters kan bedenken dan een osteopaat en al 2 maanden sukkelt met een rugblessure die nu weer opspeelt (als een verrassing) komt inderdaad knullig over.
11 juni 2015 18:05
schipperaar +1
11 juni 2015 18:06
Schipperaar, wil je mijn potlood(je) buiten je betoog houden?

Dank u ;)
11 juni 2015 18:08
Blij dat die kwakzalver van een Sickesz niet meer werkt. Gebakken lucht van de bovenste plank. Heb veel ex patienten van Sickesz gezien in mijn neurologie en neurochirurgie praktijkleven.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.