Bauke Mollema na top tien: “Ik baal toch een beetje”
Foto: WielerFlits
zondag 24 april 2016 om 19:10

Bauke Mollema na top tien: “Ik baal toch een beetje”

Met een negende plaats stond er vandaag in de persoon van Bauke Mollema een tweede Nederlander bij de beste tien. De kopman van Trek-Segafredo deed na afloop aan WielerFlits zijn verhaal.

“Het is mooi om in zo’n zware koers top tien te rijden. Maar ik had het gevoel dat mijn benen nog beter waren. Dan baal je toch een beetje”, aldus Mollema

Mollema is blij dat er een landgenoot heeft gewonnen. “Hartstikke mooi dat hij wint. Dit is goed voor het Nederlandse wielrennen. Ik ben hartstikke blij voor hem,” aldus Mollema

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal. Kijk ook elke dinsdagavond om 20.00 uur naar WielerFlits Live, de enige wielertalkshow van Nederland.

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
24 april 2016 19:44
Spijtig dat hij geen 11de werd. Altijd fan geweest van hem, maar deze laatste dagen doen er geen goed aan.
24 april 2016 20:03
Het balen van Mollema was niet van zijn goede benen maar hij baalde
omdat Wout Poels , een Nederlander , heeft gewonnen.
Dat hij zegt dat hij het leuk vindt , aan mijn hoela .
24 april 2016 20:33
Wat een vreemde zienswijze. Er is tussen de NL-ers onderling geen haat en nijd hoor! Althans, in het algemeen, een uitzondering daargelaten. Die indruk krijg je misschien op forums als dit, maar dat is toch echt alleen een dingetje van de zogenaamde fans.
24 april 2016 20:50
Ik ben blij dat Mollema tot op het laatste mee heeft gedaan in de finale.
Uiteindelijk heeft hij een goed resultaat neergezet met zijn negende plek.
24 april 2016 20:56
Tactiek van Mollema is altijd zo lang mogelijk aanklampen bij de groep en het in de laatste 2-3 kilometers proberen. Tot nog toe zelden succesvol gebleken.
24 april 2016 20:57
Realistisch verhaal, sympathieke gozer. Wielrennen is ook gokken en het was niet aan mollema zelf om dat gat dicht te rijden.
24 april 2016 21:04
Mollema kent zijn eigen sterke en zwakke punten.
Dat sommige mensen hem de hele wedstrijd niet hebben gezien, komt wellicht omdat ze zich op een ander kleur shirtje focussen......
Top -10 rijd je niet zomaar in zo'n zware koers.
24 april 2016 21:27
Op zich een goede tactiek als je echt, echt rap bent zoals Valverde, Gerrans of Alaphilippe. Of als je jong bent en nog nooit bij de eerste tien hebt gereden. Maar na al die ereplaatsen en je bijna 30 bent zou je, met je goede benen, eens iets moeten proberen.
24 april 2016 22:46
Ben het met iedereen eens die het een sympathieke en eerlijke renner vindt. Toch denk ik dat hij niet onder hoeft te doen voor bv een Dan Martin. Verschil is alleen dat die vaak voor "de dood of de gladiolen" kiest en daardoor of wint of roemloos ten onder gaat. Terwijl Mollema voor een zekere top10 plek kiest. Hoe sympathiek hij ook is, dat vind ik wel jammer.
@6129ak2 Al net zo'n sterke post als je idee om Roompot en TLJ van licentie te laten ruilen?
24 april 2016 22:54
Hele goede renner in zowel etappewedstrijden als eendagswedstrijden. Met zoveel klasse zou hij natuurlijk veel vaker moeten winnen.
24 april 2016 22:58
Wat een gezeik over Mollema, schaam je!!!
Mollema is nog steeds een van de beste constante ronderenners en heuvelrenners die Nederland kent, wat wordt er verschrikkelijk gereageerd.
24 april 2016 23:00
Tsja, wij balen ook Bauke.

Ik neem aan dat hij vooral naar de grote mannen keek. Als je ziet dat die het niet kunnen en je hebt zelf nog iets over zou je toch kunnen denken 'Misschien is het vandaag wel mijn dag, ik probeer het gewoon'.

Aan de andere kant is hij hier de afgelopen 3 jaar niet in de top-10 gefinisht dus is het ook wel begrijpelijk dat hij die top-10 veilig wil stellen. In de AGR lag dat anders: daar had hij al 3x top-10 gereden dus had hij imo wel wat meer risico mogen nemen.
Dat hij de WP niet reed was gewoon belachelijk. Van alle Ardennenkoersen heeft hij daar zijn beste resultaat (4de) neergezet. Mollema is altijd redelijk constant dus een top-10 plaats was bijna gegarandeerd, en dan kan je alsnog zien hoever je kan komen.


Om die ene grote vis een keer te pakken moet je het gewoon een aantal keer proberen en accepteren dat het wel eens mislukt en je als 40ste eindigt. Nadeel is misschien ook wel dat Trek een matige ploeg heeft voor dit werk en hij in zn 1tje verantwoordelijk is voor de resultaten in de Ardennen. Zo'n Sky hebben er meerdere dus die kunnen zonder probleem een Kwiatkowski eens wat laten proberen.
24 april 2016 23:55
@Velominatus
Sorry, maar dat is gewoon onzin. Ik ben totaal geen fan van de renner Martin, maar die is natuurlijk een klasse beter dan Mollema. Die heeft wel een formidabele eindsprint/explosiviteit, die Mollema ontbeert.

En daarnaast is Martin helemaal geen 'de dood of de gladiolen' renner. Het is een renner die altijd afwachtend koerst, wachtend op die explosie. Ook wel logisch hoor, want hij is een van de weinigen die echt kan winnen met een dergelijke tactiek.
25 april 2016 07:50
Echt ongelofelijk hoe zuur iedereen reageert na zo'n mooie dag voor Nederland. Bauke zal niet snel meerdere koersen per jaar winnen, maar zijn dag om een grote vis binnen te halen komt echt nog wel.
25 april 2016 08:04
Volgens mij is dat juist de discussie, Henk. Mollema heeft de benen om ooit eens een grote wedstrijd te kunnen winnen, maar tactisch lijkt hij de verkeerde keuzes te maken. Zijn gekozen tactiek werkt perfect om een top-10 plek veilig te stellen, maar maakt echt winnen vrijwel onmogelijk. Ook gisteren weer bewezen. Zelfs als iedereen teruggepakt was, dan was Bauke maximaal 3e. Om te winnen moet je durven verliezen, of de beste sprint hebben. Heb je de niet de beste sprint, dan moet je bij goede benen anticiperen (zoals de top-6 gisteren deed).
25 april 2016 08:42
Knap gereden, maar als ie nog zo goed was, had ie op de Cote d'Ans nog wat moeten/kunnen doen en daar liepen de vier vooraan zo weer verder weg. 5e of 9e maakt dan ook niet zoveel uit. Trouwens wel knap dat hij zo onzichtbaar gereden heeft.
25 april 2016 09:08
Stel je nu eens voor dat hij wel iets eerder was gaan sprinten en andere renners op het wiel van Wout had gebracht?
Toch weer een top 10 ik vind het goed.
En het gaat nog wel een keer allemaal op de juiste plaats vallen voor hem.
25 april 2016 15:18
Volgens mij gokte Mollema erop dat de vier (vijf) teruggepakt zouden worden en baalde hij dat dit niet gebeurde omdat hij anders top vijf, misschien podium had kunnen speinten. En WP sloeg hij niet over mbt LBL maar vanwege Romandie.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.