Bauke Mollema: “Veel meer zat er niet in”
zondag 6 juli 2014 om 18:47

Bauke Mollema: “Veel meer zat er niet in”

Bauke Mollema

foto: Sirotti

Bauke Mollema was vandaag in de finale van de Touretappe naar Sheffield op de afspraak. Toen de finale losbarstte, kon de kopman van de Belkinploeg volgen. Het leverde hem een achtste plaats op.

In de finale kwamen de sterkste renners boven drijven. “Ik had dit niet direct verwacht,” vertelt hij na afloop aan de NOS. “Maar er werd in de laatste honderd kilometer ontzettend hard gekoerst. Dan weet je dat veel mannen kapot zijn en de grote mannen misschien nog wat over hebben. Ik heb geprobeerd ze te volgen op dat laatste klimmetje. Veel meer zat er niet in. Op zich zat ik er op het einde goed bij.”

Mollema dacht nog even aan dagsucces. “Op een gegeven moment wilde ik gaan, toen raakte ik net ingesloten. Toen was Nibali weg en weet je dat je moet gokken op de sprint en proberen te volgen. Ik ben achtste, dat is prima,” berust hij.

Hij kijkt met een goed gevoel terug. “Het was een zware dag. Heel nerveus en een parcours dat je niet vaak ziet in de Tour. Technisch en met heel veel mensen. Dat was ook wel oppassen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.