België met 23 veldrijders in Wereldbeker Zonhoven, Laurens Sweeck keert terug

maandag 18 oktober 2021 om 19:50
België met 23 veldrijders in Wereldbeker Zonhoven, Laurens Sweeck keert terug

Eli Iserbyt leidt in de Wereldbeker - foto: Cor Vos

Belgian Cycling heeft de selectie voor de aankomende Wereldbeker veldrijden in Zonhoven geopenbaard. Het thuisland stuurt in totaal 23 crossers: bondscoach Sven Vanthourenhout heeft tien bij de elite vrouwen en dertien bij de elite mannen aangewezen voor de cross van zondag 24 oktober.

Laurens Sweeck keert terug in de selectie in het Limburgse Zonhoven. De crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal besloot de reis naar de VS niet te maken en een stage op Mallorca in te gelasten. Ook Laura Verdonschot maakt weer deel uit van de selectie, ook zij ontbrak aan de andere kant van de plas.

De afgelopen week streek het veldritcircus neer in de VS voor de eerste drie manches van de Wereldbeker. Bij de mannen staat Eli Iserbyt na die trip aan de leiding van het regelmatigheidsklassement. Hij mag daardoor in Zonhoven van start gaan in de wit-rode leiderstrui. Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout zijn tweede en derde in de stand. Bij de vrouwen is Alicia Franck de beste Belgische in de Wereldbeker na Waterloo, Fayetteville en Iowa op de zeventiende plaats.


Elite vrouwen: Sanne CANT – Kiona CRABBÉ – Alicia FRANCK – Marion NORBERT RIBEROLLE – Marthe TRUYEN – Ellen VAN LOY – Laura VERDONSCHOT – Karen VERHESTRAETEN – Suzanne VERHOEVEN – Sterre VERVLOET

Elite mannen: Jens ADAMS – Thijs AERTS – Toon AERTS – Vincent BAESTAENS – Anton FERDINANDE – Quinten HERMANS – Eli ISERBYT – Witse MEEUSSEN – Daan SOETE – Laurens SWEECK – Toon VANDEBOSCH – Niels VANDEPUTTE – Michael VANTHOURENHOUT

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.