Belgisch veldritkampioen Laurens Sweeck kent zijn wegkalender

maandag 1 juni 2020 om 19:10
Belgisch veldritkampioen Laurens Sweeck kent zijn wegkalender

foto: Cor Vos (archief)

Laurens Sweeck en zijn ploeggenoten van Pauwels Sauzen-Bingoal weten wanneer ze hun wegprogramma op kunnen starten. Dat doet de Belgische veldritkampioen op 1 augustus in de Heistse Pijl. Ook Dwars door het Hageland en de Ronde van Wallonië staan op het programma.

Voor de veldrijders had het coronavirus weinig invloed op het seizoen, maar de voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt toch wat in de war geschopt. “Ik heb dat hele coronagedoe toch wat onderschat”, geeft Sweeck toe. “Ik had verwacht dat het sneller van de baan zou zijn. Het gaat nu gelukkig de goede kant op. Hopen maar dat we op 1 augustus effectief ook kunnen koersen.”

‘Dit moet volstaan op aan de cross te beginnen’
“De intensiteit wordt nu wel anders verdeeld en komt iets later dan anders”, legt hij uit. “Het is niet dat we volgende week al in topvorm moeten zijn. Het is vandaag nog exact twee maanden vooraleer we onze eerste wegwedstrijd rijden.”

Toch blijven er onduidelijkheden over het virus. “Als de huidige kalender gehandhaafd blijft, start ik – net als de meeste ploegmaats – op 1 augustus in de Heistse Pijl, een thuiswedstrijd. Daarna volgt de Ronde van Vlaams-Brabant, een vijfdaagse rittenkoers waaraan dit jaar uitzonderlijk ook profs mogen deelnemen. Ook Dwars door het Hageland en de Ronde van Wallonië staan in augustus nog op de kalender. Ik denk dat dit – in combinatie met een ploegstage begin september – moet volstaan om op niveau aan het crossseizoen te beginnen”, aldus Sweeck.

Veranderingen in het veldrijden
Ook de crosswinter gaat er mogelijk nog anders uitzien door de maatregelen van het coronavirus. “Ik weet niet hoe de verschillende organisatoren tegenover de concurrentie met die drukke wegkalender staan, maar een paar verschuivingen zou ik niet onlogisch vinden”, zegt de Belgisch kampioen. “Ik heb er echter goede hoop op dat we een volwaardige winter gaan afwerken. Met de nodige maatregelen. Misschien met minder publiek. En onze mecanciens met mondmaskers in de materiaalpost, hoorde ik al vertellen. Er zijn ergere dingen dan dat.”

Voorlopig programma Pauwels Sauzen-Bingoal 2020
flag-be Heistse Pijl (1 augustus)
flag-be Ronde van Vlaams-Brabant (5-9 augustus)
flag-be Dwars door het Hageland (15 augustus)
flag-be Ronde van Wallonië (16-19 augustus)

flag-be Teamstage La Gleize (30 augustus-6 september)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair