Benoot loopt kneuzing op bij val in Volta ao Algarve: “Maar niks om zorgen over te maken”
Benoot heeft een geanimeerd gesprek met ploeggenoot Wout van Aert - foto: Cor Vos
donderdag 15 februari 2024 om 13:44

Benoot loopt kneuzing op bij val in Volta ao Algarve: “Maar niks om zorgen over te maken”

Tiesj Benoot kende een niet al te best begin van de Volta ao Algarve. De Belg van Visma | Lease a Bike kwam in de openingsetappe naar Lagos namelijk ten val. Gelukkig voor Benoot is de schade niet al te groot.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 29-jarige Benoot bleef na zijn valpartij enkele minuten op het asfalt zitten, maar kon wel weer zijn weg vervolgens en wist uiteindelijk ook gewoon de finish te bereiken. De allrounder is met een kneuzing aan het heiligbeen niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen, maar Benoot heeft verder geen last van serieuze blessures.

“Er zijn geen schaafwonden te zien, maar het is puur het contact met de kasseien dat voor impact gezorgd heeft”, liet hij voor de start van de tweede etappe weten aan Het Laatste Nieuws. “Het doet wel wat pijn, maar niks om zorgen over te maken. Ik verwacht dat Soudal Quick-Step de koers hard gaat maken voor Remco (Evenepoel, red.). Wout (Van Aert, red.) zal zich eens willen testen vandaag, misschien krijgen we een duel.”

Het is voor Benoot overigens een tweede (kleine) tegenvaller in korte tijd, aangezien hij in aanloop naar het seizoen al te maken kreeg met een coronabesmetting. De Belg was een week flink ziek, miste de nodige trainingen en moest om die reden dan ook later aan zijn seizoen beginnen dan oorspronkelijk gepland.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.