‘Bernal maakt zich op voor Clásica San Sebastián’
foto: Cor Vos
maandag 29 juli 2019 om 20:00

‘Bernal maakt zich op voor Clásica San Sebastián’

Tourwinnaar Egan Bernal gaat zaterdag mogelijk van start in de Clásica San Sebastián. Het is ‘waarschijnlijk’ dat de Colombiaan zes dagen na zijn zegetocht in Parijs alweer koerst in het Baskenland, meldt AS.

Eerst verschijnt Bernal twee dagen achter elkaar in België aan de start van een criterium. Hij heeft namelijk zijn deelname bevestigd aan de criteriums van Aalst (maandag) en Roeselare (dinsdag). Daarbij wordt hij bijgestaan door Team Ineos-ploegmaat Jonathan Castroviejo.

Mocht de 22-jarige Bernal starten in de Clásica San Sebastián, dan is dat zijn tweede deelname aan de Spaanse klassieker. Vorig jaar debuteerde hij, maar eindigde zijn koers voortijdig door een zware val. Pas twee dagen later mocht Bernal het ziekenhuis verlaten na een operatie aan zijn lip en een gebroken neus.

Volgens AS is het nog niet zeker of Bernal na de Tour de France ook de Vuelta a España gaat rijden. Aanvankelijk was de Giro d’Italia het hoofddoel voor het toptalent, maar die moest hij missen door een sleutelbeenbreuk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.