Bianchi houdt boot af als nieuwe hoofdsponsor van Belkin
vrijdag 20 juni 2014 om 14:54

Bianchi houdt boot af als nieuwe hoofdsponsor van Belkin

Bianchi lijkt niet te staan springen om als hoofdsponsor in de Nederlandse Belkin-ploeg te stappen. In een persbericht meldt de Italiaanse fietsenfabrikant het volgende: “Bianchi wil op het hoogste niveau van de wielersport actief blijven en overweegt alle beschikbare opties om een plaats in de WorldTour 2015 en de jaren daarna veilig te stellen.” Het aangaan van het hoofdsponsorschap bij Belkin lijkt daardoor niet prioriteit nummer één te zijn.

Daarmee volgt Bianchi niet het spoor van een aantal van haar concurrenten. Fietsfabrikanten Trek, Cannondale en BMC hebben allen hun eigen ploeg op het WorldTour-niveau en ook Giant(-Shimano) en (Lampre-)Merida hebben een aardige vinger in de pap. Bianchi lijkt daar echter nog mee te wachten: “Onze intentie is bij Belkin te blijven als er een nieuwe hoofdsponsor gevonden wordt en wij ondersteunen de ploeg om de toekomst veilig te stellen.”

Bianchi was eerder al eens hoofdsponsor
Het fietsmerk zal naar alle waarschijnlijkheid niet haar terugkeer maken in het profpeloton als hoofdsponsor. In 2003 was Bianchi – als opvolger van het Duitse Team Coast – wel hoofdsponsor van een wielerploeg, met een deelname aan de Tour de France als hoogtepunt. Jan Ullrich (foto) werd dat jaar, nadat hij door het gebruik van XTC tijdens een feestje ontslagen was bij T-Mobile, in de kleuren van Bianchi tweede achter Lance Armstrong. De fietsenboer had daarna de intentie om door te gaan als hoofdsponsor, ware het niet dat kopmannen Ullrich (terugkeer naar T-Mobile) en Ángel Casero (Kelme-Costa Blanca) vertrokken. Reden voor Bianchi om niet verder te gaan als hoofdsponsor.

Ullrich
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.