Biniam Girmay moet Parijs-Roubaix missen, Amstel Gold Race nog een vraagteken
foto: Cor Vos
dinsdag 4 april 2023 om 09:37

Biniam Girmay moet Parijs-Roubaix missen, Amstel Gold Race nog een vraagteken

Biniam Girmay zal zondag niet van start gaan in Parijs-Roubaix. De Helleklassieker stond oorspronkelijk op zijn programma, maar de Eritreeër van Intermarché-Circus-Wanty kwam in de Ronde van Vlaanderen hard ten val. Bij die crash liep hij een hersenschudding op. De nacht van zondag op maandag bracht Girmay door in het ziekenhuis.

“Hij had doodgraag Parijs-Roubaix gereden, maar in de gegeven omstandigheden is dat not done”, vertelt ploegleider Hilaire Van der Schueren aan Het Nieuwsblad. “De vraag is hoe snel die hersenschudding evolueert want de Amstel Gold Race staat al volgende week zondag op het programma. In principe was dit de laatste koers van Bini’s voorjaar. Daarna zou hij teruggaan naar Eritrea om zich voor te bereiden op zijn debuut in de Tour de France. Zonde, want ik had het gevoel dat Bini elke koers beter werd.”

Girmay was niet de enige renner van Intermarché-Circus-Wanty die gehavend uit de Ronde van Vlaanderen kwam. Ook Taco van der Hoorn en Aimé De Gendt kwamen ten val en hielden daar een blessure aan over. Van der Hoorn liep net als Girmay een hersenschudding op, De Gendt is inmiddels geopereerd aan een gebroken elleboog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.