Boasson Hagen vertrekt bij Team Sky
woensdag 13 augustus 2014 om 09:26

Boasson Hagen vertrekt bij Team Sky

Edvald Boasson Hagen gaat volgend seizoen andere oorden opzoeken. De Noorse wielrenner rijdt in 2015 niet meer voor Team Sky, de ploeg waar hij de afgelopen vijf jaar voor heeft gereden. Bij welk team de 27-jarige renner volgend jaar rijdt weet hij nog niet.

“Het is belangrijk om een team te vinden waar ik kansen krijg om voor mezelf te rijden”, vertelt de renner tegen Procycling.no. “Een goede omkadering, goed materiaal en goede renners zijn ook belangrijk bij mijn keuze. Ik moet in het project kunnen geloven.”

Zijn manager, Birger Hungerholdt, zegt dat zijn renner nog genoeg opties heeft: “Er zijn nog steeds vijf of zes mogelijke teams. De ploegen zijn nu aan het berekenen hoeveel renners en welke kwaliteit renners ze kunnen veroorloven. Er is ook nog wat onduidelijkheid over welke teams doorgaan of zich eventueel gaan samenvoegen.”

Boasson Hagen zegt zelf dat hij goede jaren heeft gehad bij Team Sky. “Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad en het was er erg goed. Het systeem is prima en ik heb veel vrienden hier.”

Momenteel rijdt de Noor in de Eneco Tour, de wedstrijd die hij won in 2009 en 2011.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.