Boogerd: “Dumoulin kan komend jaar echt alles op de Tour zetten”
maandag 3 december 2018 om 09:44

Boogerd: “Dumoulin kan komend jaar echt alles op de Tour zetten”

Tom Dumoulin moet zich niet wijs laten maken dat het parcours van de Tour de France 2019 niets voor hem is. Dat vindt analist en oud-profwielrenner Michael Boogerd. “Natuurlijk kan Tom de komende Tour winnen. In de afgelopen Tour was Dumoulin een van de beste klimmers en heeft hij nauwelijks tijd verloren. Hij heeft bergop opnieuw een enorme stap gezet”, zegt Boogerd in gesprek met de Telegraaf.

De ploegleider van het toekomstige Roompot-Charles verbaasde zich dat dit jaar al het parcours toegeschreven werd aan de Fransen. Het podium werd uiteindelijk bevolkt door Geraint Thomas, Dumoulin en Chris Froome. “Al die betweters die alleen maar riepen dat het huidige Tourparcours helemaal op het lijf van de Franse klimmers Romain Bardet en Thibaut Pinot is geschreven. Waar hebben die Fransen dan dit wielerjaar Dumoulin bergop eraf gereden? Nergens!”, aldus Boogerd.

“Het is dat hij in de eerste Alpenrit naar La Rosiere al krachten verspeelde met een vroegere aanval, anders had Geraint Thomas hem daar niet gelost. En op de Alpe d’Huez maakte hij een schakelfoutje anders won hij de rit”, blikt Boogerd terug. “Natuurlijk is het aantal tijdritkilometers van slechts 27 in de komende Tour beperkt, maar al die klimmers moeten Dumoulin bergop eraf rijden. Ze weten dat hij in die tijdrit terrein op hen gaat winnen. Nee, Tom kan komend jaar echt alles op de Tour zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.