Boonen: “Roubaix ligt me het beste”
foto: Sirotti
woensdag 6 april 2016 om 14:50

Boonen: “Roubaix ligt me het beste”

In de Scheldeprijs vanmiddag zal Tom Boonen zijn benen testen met het oog op aankomende zondag. Dan hoopt de 35-jarige Belg een vierde kei toe te voegen aan zijn prijzenkast, als winnaar van Parijs-Roubaix. “Vandaag neem ik niet te veel risico’s”, verklapt Boonen tegenover Het Nieuwsblad.

Alles op alles
Boonen won de Scheldeprijs nochtans twee keer, maar toen volgde de koers in schoten nog op de woensdag ná Parijs-Roubaix. “Daardoor kan je hier niet veel risico’s meer nemen”, legt Tornado Tom uit. “Daarom kwamen wij de laatste jaren ook altijd met een alternatieve sprinter naar hier, zoals vandaag met Marcel Kittel. We gaan er alles aan doen om hem goed te lanceren. Ik heb de nieuwe aankomst al op video bekeken, het zal wel een verbetering zijn. De vorm voor Parijs-Roubaix? Die is zo goed als maar kan. Ik maak sowieso kans, want zondag is de wedstrijd die me het best ligt. De conditie is ook goed en nog in stijgende lijn. Ik zet alles op alles.”

RIDE Magazine
54 Reacties
Sorteer op:
7 april 2016 00:28
"Boonen is always rational, smiling and positive. After the races, he is always smiling at whoever won. It's nice to see. Consider how he must feel after being on the top step so often. Most great champions grow sour later on."
7 april 2016 07:03
Quote van GreenDay:
wie bereid is om cocaïne voor lucratieve doeleinden te gebruiken

Beschuldig je Boonen er nu van dat hij coke dealt?
7 april 2016 08:04
Boonen is itt tot de veel meer politiek correcte Cancellara idd wel redelijk oprecht altijd ja, wel een aardige kerel ook die wat mij betreft altijd goed is blijven omgaan met de enorme druk en aandacht die er op zijn schouders ligt. Voor wat ik van coureurs an sich vind maakt dat geen hol uit BTW, op- en naast de fiets zijn 2 afzonderlijke dingen.
7 april 2016 08:57
Ik vind hem altijd wel een sympathieke kerel, heb vaak gezien dat hij winnaars uit andere ploegen ook oprecht feliciteert direct na de finish.

@VDB44, ben benieuwd naar wat meer info over andere renners!;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.