Bouhanni sprint naar zege in Halle Ingooigem

woensdag 24 juni 2015 om 17:27
Bouhanni sprint naar zege in Halle Ingooigem

Nacer Bouhanni heeft de 68e editie van Halle Ingooigem (1.1) gewonnen. De Franse renner van Cofidis, die de Vlaamse koers ook in 2012 al op zijn naam schreef, was oppermachtig in de massasprint. De Belgen Kris Boeckmans (Lotto Soudal) en Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) kwamen respectievelijk als nummers twee en drie over de streep.

De sprint werd ontsierd door een zware valpartij. Nick van der Lijke (LottoNL-Jumbo) was daarbij een van de slachtoffers.

De Belgen Dieter Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games), Sam Lennertz (Vastgoedservice-Golden Palace), Xandro Meurisse (An Post-Chain Reaction) en David Boucher (FDJ) zorgden samen met de Litouwer Paulius Siskevicius (An Post-Chain Reaction) voor de vlucht van de dag. De vijf namen een voosprong van bijna tien minuten, maar dat was niet genoeg om de sprintersploegen in het peloton in verlegenheid te brengen.

Toen de koplopers, mede door het beulswerk van Zdenek Stybar (Etixx-Quick-Step) waren gegrepen, deed Sep Vanmarkce (LottoNL-Jumbo) nog een ultieme poging om een massasprint te voorkomen. Hij kreeg Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise), Nikolas Maes (Etixx-Quick-Step), Geoffrey Soupe (Cofidis) en Kenny Dehaes (Lotto Soudal) met zich mee, terwijl wat later ook Niki Terpstra (Etixx-Quick-Step) kwam aansluiten. Ook zij hielden echter geen stand tegen het jagende peloton.

flag-be Halle Ingooigem (1.1)
Halle – Ingooigem (198,8 km)
1. flag-fr Nacer Bouhanni (Cofidis)
2. flag-be Kris Boeckmans (Lotto Soudal)
3. flag-be Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise)

Dit artikel delen:

27 Reacties

Purito 24 juni 2015 om 17:28

Bouhanni gaat ontzettend sterk zijn in de Tour. Ik verwacht eerder dat Nacer een rit pakt, dan een Greipel of Degenkolb.

achtpuntzes 24 juni 2015 om 17:33

@ purito:
ik verwacht vooral ereplaatsen van Bouhanni. maar goed, Kittel doet niet mee dus er liggen toch wat meer kansjes

batchieboy 24 juni 2015 om 17:33

Ik hoop dat hij er constant naast pakt. Onsympathieke gast en ook een kwal van een renner.

Wigo 24 juni 2015 om 17:34

Dachten we vorig jaar ook dat Bouhanni het in de tour wel evenjes zou gaan maken.
NOT!

Daan° 24 juni 2015 om 17:36

Leuk al die kleine koersen, nu nog even Cavendish en met name Kristoff kloppen..

Rhohan 24 juni 2015 om 17:36
Quote:
Bouhanni gaat ontzettend sterk zijn in de Tour

Dat kan best, maar even kijken naar z'n resultaten tot nu toe. Hij verslaat hier twee man die hij móet verslaan en voor de rest heeft hij zich nog geen enkele keer getoond tegen de toppers (Kristoff versloeg m één keer). Ik denk dat je een beetje te stellig bent. Hij doet vertrouwen op tegen derderangs sprinters.

Sevilla 24 juni 2015 om 17:36

Klopt. Hij reed geen tour.

achtpuntzes 24 juni 2015 om 17:37

@ bathieboy:
pas maar op. dalijk leest hij het en staat hij voor je deur en daagt je uit voor een boksgevecht. ;)

koos1 24 juni 2015 om 17:38

Heel sterke sprint van Bouhanni, begon pas laat aan z’n sprint maar won echt met overmacht.
Jammer van de valpartij in de sprint.

Sebas 24 juni 2015 om 17:39

@ Wigo

Als je niet meedoet wordt het wel heel lastig. Acht hem ook in staat mee te doen voor de knikkers.

Vieze valpartij zeg; ook echt drie Nederlanders erbij die lang bleven liggen/zitten.

Purito 24 juni 2015 om 17:42

Ik merk vooral dat de haat tegenover Bouhanni erg groot is. En dat zijn grote vriend Demare hier vaak enorm wordt overschat. Dat is jammer, want het is een lust voor het oog (als sprinter) en het is daarnaast ook een mannetje. Ik mag dat wel, een beetje pit en vuur.

Hij wint weliswaar nog niet de grootste wedstrijden (i.t.t. vorig jaar), maar hij wint gewoon weer systematisch zijn koersen. En dat is een goed teken.

Kittel komt momenteel niet vooruit. Greipel is toch niet de sprinter van twee jaar geleden. Dan hou je alleen Cavendish en Kristoff over die echt sneller zijn. En dan denk ik dat het bij Kristoff gewoon meer pure kracht is. Puur op basis van snelheid schat ik Bouhanni minstens zo hoog in.

En het is bovendien een complete sprinter. Kan een heuveltje over.

Sagan=hulk 24 juni 2015 om 18:04

@purito +1

Ik begrijp ook niet waarvan al die haat komt. Ik lees regelmatig omwille van zijn arrogantie, maar ik vind dat enkel terug in zijn zegegebaren, wat ik best wel kan appreciëren. En er mag inderdaad best wel wat pit in het peloton zitten, het moeten niet allemaal saaie pieten zijn.

achtpuntzes 24 juni 2015 om 18:08

@ Sagan=hulk:
vraag maar eens rond in het peloton, menig renner heeft al een tierende Bouhanni tegenover zich gehad in bokshouding na de koers.

tylerhamilton 24 juni 2015 om 18:10

Volgens mij moet hij het tegen een Degenkolb, in goede doen, ook wel afleggen. Maar momenteel heeft Bouhanni wel de bovenhand denk ik. Maar wel vergelijkbaar met Greipel.

TeamNL 24 juni 2015 om 18:18

Moeilijk om te bepalen wie op het moment de snelste is. Alle sprinters (muv Kittel) hebben wat gewonnen dit jaar maar nauwelijks in koersen tegen elkaar. We zullen het zien 5 juli.

Romāns Vainšteins 24 juni 2015 om 18:20

Purito + 8
Bouhanni is n topper, epic fail van FDJ om voor Demare te kiezen. Ik denk dat dit boksertje het nog in zich heeft om sowieso aardig wat touretappes en MSR eens te gaan winnen.

KeesD 24 juni 2015 om 18:21

Lelijke smak voor enkele renners.
Jammer dat Bouhanni hem wint maar viel toch ook wel te verwachten.
Het is een verschrikkelijk misselijkmakend manneke maar hij is toch wel erg machtig in de .1 koersen waar hij start.

oborobo 24 juni 2015 om 18:24

Zet hem maar vast in je Tourploeg!

oborobo 24 juni 2015 om 18:27

Kan nergens een verdere uitslag vinden?

NumberSeventeen 24 juni 2015 om 18:38

Hofland 4de

wilco kelderman 24 juni 2015 om 18:43

1. FRA BOUHANNI Nacer COF
2. BEL BOECKMANS Kris LTS
3. BEL THEUNS Edward TSV
4. BEL VAN ASBROECK Tom TLJ
5. LTU KRUOPIS Aidis SKT
6. FRA JULES Justin VER
7. BEL DEMOITIE Antoine WBC
8. BEL VAN GENECHTEN Jonas IAM
9. BEL DUPONT Timothy RLM
10. BEL VANSPEYBROUCK Pieter TSV

Edjahh 24 juni 2015 om 18:46

Er is geen middenweg bij Bouhanni, you hate him or you love him. Persoonlijk dat laatste voor mij. Sluit me volledig bij Purito aan wat dat betreft. ;)

ti-raleigh 24 juni 2015 om 18:49

@ batchie boy / Kees D. en anderen
Waar baseren jullie het op dan dat hij een kwal is. Heb je wel eens met hem gesproken. Of is er ergens iemand geweest die dit gezegd heeft en hobbelen jullie er zo maar achteraan. Want waar en wanneer heeft Bouhanni zich misselijk gedragen dan ? Misschien heb je een link naar een youtubefilmpje of interview waaruit blijkt dat hij een kwal is. In ieder geval, de sprints die ik van hem gezien heb, doet hij niets meer of minder ‘ergs’ dan de gemiddelde andere sprinter. En hij heeft een grote bek gehad tegen zijn voormalige ploegbaas, so what. Dat kun je ook als heldhaftig zien, want hij kruipt zijn baas tenminste niet in de kont. Ik mag hem wel en van mij mag hij er eentje winnen in de Tour.

Thoin 24 juni 2015 om 19:24

Ik ben ook akkoord met Rohan, Bouhanni heeft de stap naar rang 1 nog niet gezet, nu ja laat hem ons verassen, maar het zou mij niet verwonderen dat Bouhanni in de eerste echte spurt samen met een Farrar of een Cavendish de grond op gaat met zijn kopstoten en dergelijke akkefietjes

ti-raleigh 24 juni 2015 om 19:31

@ Thoin: "laat hem ons verassen"
Ook jij hebt dus een hekel aan die man ;-)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.