Braam Merlier en Joyce Vanderbeken winnen in Oostenrijk
Braam Merlier - foto: Cor Vos (archief)
zondag 8 december 2019 om 16:53

Braam Merlier heeft in Oostenrijk de GP Lambach gewonnen. De 25-jarige crosser van Creafin-Fristads was in het plaatsje Stadl-Paura de betere van Emil Hekele uit Tsjechië. Arne Vrachten was op de derde plaats de tweede Belg op het podium.

Het verschil tussen Merlier en Hekele was slechts twee seconden. Vrachten gaf na 59 minuten cross uiteindelijk zeventien seconden toe op de winnaar. In Stadl-Paura, een uur ten noordoosten van Salzburg, eindigde met Seppe Rombouts (vierde op 47 seconden) nog een Belgische crosser in de top-10. Gosse van der Meer was op de zevende plek de enige Nederlander bij de beste tien.

Voor Merlier was er nog meer goed nieuws te melden vandaag. Creafin heeft namelijk het contract als sponsor van zijn ploeg Creafin-Fristads met een jaar verlengd.

Zege voor Joyce Vanderbeken
Joyce Vanderbeken schreef op haar beurt de vrouwenwedstrijd op haar naam in Stadl-Paura. De 35-jarige crosser bleef de Tsjechische Pavla Havlikova negen seconden voor. Thuisrijdster Nadja Heigl werd op twintig seconden achterstand derde. Tine Rombouts eindigde als tiende.