Brabantse Pijl: INEOS met Kwiatkowski en Pidcock, BikeExchange met Matthews
Pidcock - foto: Cor Vos
dinsdag 12 april 2022 om 12:34

Brabantse Pijl: INEOS met Kwiatkowski en Pidcock, BikeExchange met Matthews

Verschillende ploegen hebben vandaag hun ploegen bekendgemaakt voor de Brabantse Pijl, die woensdag wordt verreden. INEOS Grenadiers rekent op titelverdediger Tom Pidcock en Michał Kwiatkowski, winnaar van de Amstel Gold Race. BikeExchange-Jayco schuift Michael Matthews, zevende in de Gold Race, naar voren.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pidcock versloeg een jaar geleden in Overijse Wout van Aert en Matteo Trentin in de sprint. In de afgelopen weken was de 22-jarige Brit derde in Dwars door Vlaanderen, veertiende in de Ronde van Vlaanderen en elfde in de Amstel Gold Race. In de Nederlandse klassieker zag hij ploegmaat Kwiatkowski naar de overwinning rijden. De 31-jarige Pool versloeg Benoît Cosnefroy in een sprint a deux, al moest de finishfoto eraan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. In 2020 was de wereldkampioen van 2014 al een keer zesde in de Brabantse Pijl.

Selectie INEOS Grenadiers voor flag-be De Brabantse Pijl (13 april)
flag-be Laurens De Plus
flag-pl Michał Kwiatkowski
flag-gb Tom Pidcock
flag-gb Luke Rowe
flag-us Magnus Sheffield
flag-gb Ben Turner
flag-au Cameron Wurf


BikeExchange-Jayco rekent op Michael Matthews, in 2014 en 2015 tweede in de Brabantse Pijl. De 31-jarige Australiër was zondag zevende in de Amstel Gold Race. Behalve Matthews hebben ook Luka Mezgec en Dion Smith een sterk eindschot. “Ik heb me in de laatste paar koersen goed gevoeld, de vorm is er en ik heb het altijd goed gedaan in de Brabantse Pijl, dus ik voel me klaar voor woensdag”, zegt Matthews. “Het is dit jaar een beetje vreemd dat het na de Amstel Gold is, maar ik ben er klaar voor om te proberen de overwinning te pakken.”

Selectie BikeExchange-Jayco voor flag-be De Brabantse Pijl (13 april)
flag-nz Jack Bauer
flag-au Luke Durbridge
flag-nl Jan Maas
flag-au Michael Matthews
flag-si Luka Mezgec
flag-au Nick Schultz
flag-nz Dion Smith


Selectie Alpecin-Fenix voor flag-be De Brabantse Pijl (13 april)
flag-at Tobias Bayer
flag-be Dries De Bondt
flag-be Floris De Tier
flag-be Xandro Meurisse
flag-it Stefano Oldani
flag-it Kristian Sbaragli
flag-au Robert Stannard


Selectie Bardiani-CSF-Faizanè voor flag-be De Brabantse Pijl (13 april)
flag-it Enrico Battaglin
flag-co Johnatan Cañaveral
flag-it Davide Gabburo
flag-it Martin Marcellusi
flag-it Alessio Martinelli
flag-it Alex Tolio


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.