Breschel, Bilbao, Chernetski en Bizhigitov naar Astana
Foto: Sirotti (archief)
woensdag 5 oktober 2016 om 09:48

Breschel, Bilbao, Chernetski en Bizhigitov naar Astana

Astana heeft vier renners vastgelegd voor volgend seizoen, dat meldt de ploeg via haar website. Matti Breschel is daarvan de grootste naam. De Deen vertelde onlangs dat hij moest vertrekken bij Cannondale-Drapac. De transfer van de Spanjaard Pello Bilbao (Caja Rural-Seguros RGA) naar de ploeg van manager Alexandre Vinokourov hing al enige tijd in de lucht.

“We geloven dat Matti een renner is met veel ervaring en van grote waarde kan zijn in de voorjaarsklassiekers van Michael Valgren”, zegt manager Vino over de 32-jarige Breschel. “Hij is zich daar bewust van. Als vierde Deen binnen de ploeg zal hij gemotiveerd zijn om zijn landgenoten te helpen aan goede resultaten in grote koersen.”

Pello Bilbao (26) maakt de overstap van Caja Rural-Seguros RGA. De Bask zal zich in de knechtenrol schikken bij Astana. “Hij zal Fabio Aru bijstaan in de bergen. Zelf zal hij ook kansen krijgen, bijvoorbeeld in het Baskenland”, aldus Vinokourov, die hem voor één seizoen heeft vastgelegd.

Daarnaast tekenden ook Sergei Chernetski (Katusha) en Zhandos Bizhigitov (Vino-4Ever) een contract bij de Kazachse WorldTour-ploeg. De 26-jarige Rus Chernetski wordt gezien als een sterke klimmer en krijgt mogelijk een ‘Kangert-rol’, zoals Vinokourov het zelf zegt in het persbericht. Daarnaast kan hij worden ingezet in de ploegentijdrit. Bizhigitov is 25 jaar oud en loopt sinds augustus 2016 al stage bij Astana. Hij heeft een tweejarig contract ondertekend.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
5 oktober 2016 10:17
Dat klinkt alsof ze bij Astana van plan zijn Valgren ook uit te spelen in de kasseiklassiekers en niet enkel in de heuvelklassiekers, zoals bij Tinkoff altijd het geval was. Ik hoop het alvast, want daar ligt volgens mij ook zijn echte sterkte.
5 oktober 2016 10:25
Met het vertrek van Boom, wat heeft Astana eigenlijk nog over voor de kasseiklassiekers?
Ook op het gebied van sprinters hebben ze niet veel volgens mij en moeten ze het volledig hebben van klimmers met een aardig sprintje, een paar hardrijders en klassementsrenners.
5 oktober 2016 10:46
lutsenko, grivko, de vreese kunnen kasseiklassiekers perfect aan
5 oktober 2016 11:06
Grivko is een sterke alleskunner, maar die is volgend jaar 34, daar gaan de jaren langzaamaan wel tellen
5 oktober 2016 11:08
Haha, niks geen gefaseerde mediamomentjes etc klatsboem 4 tegelijk, mooi dat dat nog kan in deze tijd !
5 oktober 2016 12:06
Chernetski is een aanwinst, maar het rijtje van 4 wekt bij mij toch de indruk dat Astana met de broekriem te maken heeft.
5 oktober 2016 12:48
Breschel komt toch niet altijd overal altijd aan de bak, opvallend want stelt al jaren teleur.
5 oktober 2016 14:26
Zo, die Bizhigitov ziet er afgetraind uit...

http://www.procyclingstats.com/rider/Zhandos_Bizhigitov
5 oktober 2016 15:36
Waarom geven ze die Gidich geen contract? 20 jaar en rijdt sterke resultaten. Kan een bergje op en heeft een goeie spurt.
5 oktober 2016 18:24
Quote:
"We geloven dat Matti een renner is met veel ervaring en van grote waarde kan zijn in de voorjaarsklassiekers van Michael Valgren”, zegt manager Vino over de 32-jarige Breschel.
Dat klinkt ook alsof de voorjaarsklassiekers van Michael Valgren zijn.
M.i. is een betere vertaling:"We geloven dat Matti een renner is met veel ervaring en van grote waarde voor Michael Valgren kan zijn in de voorjaarsklassiekers”, zegt manager Vino over de 32-jarige Breschel.
5 oktober 2016 21:21
@Dayer Quintana

Zal in de toekomst zeker nog volgen, echt een goede renner

Om te reageren moet je ingelogd zijn.