Cancellara: “Ik zal niet doorrijden met Sagan in mijn wiel”
vrijdag 15 maart 2013 om 11:29

Cancellara: “Ik zal niet doorrijden met Sagan in mijn wiel”

Fabian Cancellara

foto: Sirotti

Mocht Fabian Cancellara nog meezitten in de finale van Milaan-San Remo, dan is hij niet van plan door te rijden als Peter Sagan in zijn wiel zit. Vorig jaar leek de Zwitser de sterkste in La Primavera, maar werd hij in de sprint verslagen door Simon Gerrans. In de Tour-etappe naar Seraing gebeurde hetzelfde met Peter Sagan. Cancellara geeft tegenover Sporza aan dat hij niet weer snellere renners naar de overwinning gaat brengen.

“Ik zal mijn koers rijden en Sagan zal dat ook doen. Ik houd mijn plan voor mezelf. Het hangt ervan wie er bij is, maar ik zal niet weer snellere renners in een zetel naar de finish brengen”, aldus Spartacus. In de Tour-etappe naar Seraing juichde Sagan wel erg uitbundig. Dat is Cancellara niet helemaal vergeten. Al geeft hij het met niet zoveel woorden toe. “Sagan heeft zich een paar keer niet als een gentleman gedragen.”

“Ik denk dus niet dat ik zal doorrijden met hem in mijn wiel. Ik respecteer hem als renner, maar hij moet nog enkele dingen leren.” Het is de vraag of Cancellara wel in die positie gaat komen, want hij wist nog niet te overtuigen in 2013. “Ik ben niet slecht, ik heb gedaan wat ik moest doen. Ik heb mijn huiswerk gedaan. Voor Milaan-Sanremo moet je ook nog geen honderd procent zijn. Die koers is altijd een beetje een loterij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.