Casper van Uden looft teamprestatie na zege in Rund um Köln: “We keken alleen naar onszelf”
foto: Cor Vos
zondag 26 mei 2024 om 18:02

Casper van Uden looft teamprestatie na zege in Rund um Köln: “We keken alleen naar onszelf”

De laatste weken liep het niet echt naar wens voor Casper van Uden, maar de jonge Nederlander boekte vandaag een zeer knappe zege in Rund um Köln. In de Duitse eendagskoers rekende hij in een sprint op overtuigende wijze af met onder meer Biniam Girmay. “Het was echt een heel goede dag voor ons”, reageerde Van Uden na afloop.

De rappe man keek op de website van zijn ploeg dsm-firmenich PostNL terug op de wedstrijd en was zeer complimenteus richting zijn teamgenoten. “De jongens hebben echt op een geweldige manier gereageerd op alle aanvallen vanuit het peloton in de heuvelzone. Daarna waren ze ook nog eens supersterk in de achtervolging.”

De renners van dsm-firmenich PostNL moesten in de finale nog alle zeilen bijzetten om Roger Adrià en Matthew Brennan in te rekenen, maar dit gebeurde op goed dertien kilometer van de finish. Een sprint moest vervolgens beslissen over winst en verlies. “In de finale keken we alleen naar onszelf en deden we ons eigen ding”, aldus Van Uden.

“De jongens hebben me heel goed geholpen en mij in een goede positie weten af te zetten rond de laatste bocht. Ik ging daarna zelf mijn sprint aan en vol gas naar de finish. Het was genoeg voor de zege. Ik ben heel blij dat ik het team een overwinning heb kunnen bezorgen.”

Het podium van Rund um Köln 2024 – foto: Cor Vos

Bennie Lambregts is uiteraard ook een tevreden ploegleider. “Ik kan alleen maar zeggen dat de jongens het plan vandaag uitstekend hebben uitgevoerd. We wilden Casper beschermen in de heuvelzone. De lead-out van onze jongens was bijna perfect, zoals we vanochtend hadden besproken. We wisten Casper in een goede positie af te zetten, zodat hij kon sprinten voor de overwinning. En dat deed hij. Ik moet alle jongens een groot compliment geven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.