Daan Soete, Mark Cavendish, Laurens Sweeck
foto: Cor Vos
zaterdag 14 december 2019 om 11:00

Daan Soete, Mark Cavendish, Laurens Sweeck

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Mark Cavendish en Laurens Sweeck.

Zieke Daan Soete ontbreekt in Ronse

Daan Soete is er niet bij in de Hotondcross van Ronse vandaag. De Kempenaar van Pauwels Sauzen-Bingoal is ziek en moet de veldrit, die meetelt voor de DVV Verzekeringen Trofee, aan zich voorbij laten gaan. Morgenochtend wordt bekeken of hij fit genoeg is om in de Druivencross van Overijse aan de start kan verschijnen. Soete kende een voortreffelijk seizoensbegin met onder meer de derde plaats in de wereldbekerwedstrijd van Iowa City.


Cavendish rijdt Zwitsers baantoernooi

Mark Cavendish staat volgend weekend aan de start van de Track Cycling Challenge, een baanevenement in Zwitserland. De Brit rijdt er samen met landgenoot Georgie Alfie de koppelkoers om mogelijk zo een gooi te doen naar een plekje op de Olympische Spelen.

Cavendish heeft al meermaals laten doorschemeren dat hij wel oren heeft naar de Spelen in Tokio. In Rio veroverde hij al eens zilver op het omnium, maar nu heeft hij zijn oog laten vallen op de koppelkoers. Deze discipline keert na twaalf jaar terug in het olympische programma en de Brit veroverde hier al drie wereldtitels op.

De plaatsjes voor de Spelen zijn echter duur. Bondscoach Iain Dyer vroeg zich eerder al af of de 34-jarige renner in staat is om voldoende kwalificatiepunten te verdienen en zich in de vijf man sterke Britse ploeg weet te rijden.


Sweeck rouwt om overleden grootvader

Laurens Sweeck ontbreekt in de Hotondcross van Ronse door het overlijden van zijn grootvader Alfons Sweeck. De oud-wielrenner, in de jaren zestig winnaar van een rit in de Vuelta a España en van het eindklassement van de Ronde van België, werd 83 jaar. Behalve in de Hotondcross is Laurens Sweeck er ook niet bij in de Druivencross van Overijse, maar in die wedstrijd was hij sowieso niet voorzien. Zijn eerstvolgende cross wordt de Wereldbeker van Namen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.