Chris Froome: “Contador, Porte en Bardet zijn mijn grootste concurrenten voor de Tour”
donderdag 1 juni 2017 om 14:31

Chris Froome: “Contador, Porte en Bardet zijn mijn grootste concurrenten voor de Tour”

Over één maand tijd begint Chris Froome aan de jacht op de vierde Tourzege in zijn carrière. De kopman van Sky denkt niet dat Nairo Quintana tot zijn voornaamste concurrenten behoort, al houdt hij een slag om de arm. Daarnaast overweegt hij om in het najaar de Vuelta te rijden.

Froome kan de komende Tour de France rekenen op de nodige competitie. “Mijn grootste concurrenten zijn de renners die geen Giro hebben gereden: Richie Porte, Alberto Contador en Romain Bardet”, vertelt hij aan persbureau Reuters. “Ik denk dat het zwaar gaat worden voor Nairo om de Giro met de Tour te combineren,” geeft hij aan, om daarna nog een nuance te plaatsen. “Misschien is hij in de Tour beter, hij is een renner die beter in vorm is tijdens de tweede dan de eerste grote ronde.”

Na een lange hoogtestage staat Froome zondag aan de start van het Critérium du Dauphiné. “Ik denk dat mijn voorbereiding vergelijkbaar is met vorig jaar. Het werkte toen goed, ik kon zowel de Tour als de Vuelta rijden.” De 32-jarige Brit heeft nog geen definitieve beslissing genomen of hij ook dit jaar de Vuelta rijdt. “Wanneer alles goed gaat in de Tour, zou ik graag daarna de Vuelta rijden”, geeft hij aan.

[poll id=”524″]

RIDE Magazine
66 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2017 14:35
Hij vergeet Aru. Die zal getergd zijn na het missen van de Giro. Schat ik misschien wel hoger in dan Bardet.
1 juni 2017 14:38
Aru heeft toch al eenkleine 2 jaar niet veel meer laten zien ben benieuwd hoe goed die gaat zijn
1 juni 2017 14:42
Het zou me niet veel verbazen als Valverde de beste Spanjaard wordt en niet Contador. Van allebei zou ik het prachtig vinden als ze op hun oude dag deze ronde zouden winnen (even los van het koersverloop).
1 juni 2017 14:43
Ben vooral benieuwd hoe gaat Froome zelf is... Minder voorjaar gehad dan voorgaande jaren..
1 juni 2017 14:43
Zonder pech staan Froome en Porte op eenzame hoogte.
1 juni 2017 14:49
Volgens mij gaat Aru geen Tour rijden. Fuglsang is kopman. Aru zal voor de vuelta gaan.Misschien Lopez ook nog voor de tour.
Maar Valverde zou ik toch ook wel een beetje als concurrent beschouwen. Daniel Martin heeft een te slechte tijdrit.
1 juni 2017 14:53
Ik hoop echt dat Contador het gaat doen! Rijdt altijd aanvallend en neem initiatief, de grote smaakmaker. Hij wordt wat ouder Maar ziet er nog altijd zeer gedreven uit en reed geen slecht voorjaar ookal was winnen moeilijk.

Idd, Fulsang vooralsnog kopman voor de tour, niet Aru. (Denk dat Aru Ook beter bij de Vuelta past) wordt wel een dramatisch seizoen voor Astana...
1 juni 2017 14:56
Hoe zeg je "een open deur intrappen" ook alweer in het Frans? O ja, "enfoncer une Porte ouverte." Good on ya, mate!
1 juni 2017 15:04
Het is een wat onvoorspelbaar parcours. Met weinig tijdritkilometers.

Ik ben heel benieuw. Verwacht veel van Porte. Ik denk dat Quintana er inderdaad af moet. Die zal erachter komen dat Giro/Tour voor zo'n licht manneke niet meevalt.
1 juni 2017 15:07
Eigenlijk toch weer een belachelijk zwaar deelnemersveld. Vooraf werd hier en daar lachend gezegd dat de Tour amper deelnemers zou hebben omdat iedereen in Italië wou rijden, maar daar klopt dus niets van.

Edit: volgens PCS: van de top 11 GC-riders (elf, want dat komt me lekker uit): 3 deelnemers in de Giro , 10 in de Tour(enkel Nibali niet)
1 juni 2017 15:11
HE. Ik vergeet Chaves? Of had die nog te maken met zijn blessure? Zo niet, dan gooit hij hoge ogen.
1 juni 2017 15:17
Schrijf Valverde ook maar op. Als hij nog wilt winnen is dit dé ronde voor hem.
1 juni 2017 15:25
@DrJ, Aru gaat wel tour rijden als kopman denk ik. Ze waren afgelopen week in ieder geval samen op hoogtestage op tenerife (net als Froome, Poels, Kwaitkowski, Contador, Felline, Brändle, Colbrelli en meer overigens). Kwam ze op vakantie steeds tegen ;-)
1 juni 2017 15:28
Superman. Als ie op tijd fit is.
1 juni 2017 15:29
@flashke, maar GC-riders zijn ook renners die goed zijn in kortere rondes, dus niet meteen een graadmeter voor een driewerker ronde.
1 juni 2017 15:34
De beste man heeft dit jaar nog geen enkele WT top 10 gereden. Hij zal er in de Dauphiné ongetwijfeld staan, maar voorheen was hij ook nog wel eens goed in Romandie of Catalonie.
1 juni 2017 15:38
@illan
Als je het anders bekijkt: de renners van de Giro haalden samen 16 keer het podium (5 verschillende renners) van een grote ronde, de -voorlopige- startlijst van de Tour komt op 35 (9 verschillende). Aan de Giro stonden 2 renners aan de start die samen al 6x een grote ronde wonnen, bij de Tour zullen dat er 4 (5 als Aru start) zijn die samen al 13x een grote ronde wonnen.
1 juni 2017 15:54
@ flashke: haha. Ja als je Contador en Froomey optelt kom je inderdaad een heel eind.
1 juni 2017 15:55
Ik denk dat Porte zijn grootste concurrent is. Zelfs een Quintana in vorm krijgt in de tijdritten teveel minuten aan de kloten.

Ben wel benieuwd of Aru wel of niet de Tour gaat rijden? Iemand meer info?
1 juni 2017 15:56
@flashke
duidelijke cijfers, maar Dumoulin heeft bewezen dat het verleden (1x 5 in een grote ronde als beste), geen garanties biedt voor de toekomst. Misschien kan Porte (ook 1x 5 als beste) de rol van Dumoulin overnemen?
Die "Giro>Tour-hype" die hier wat leefde, kwam vooral door die vele berichten die hier op WF kwamen. Als Landa, Thomas, Zakarin, Mollema, Dumoulin, Nibali, Quintana of Pinot zeggen dat ze de Giro rijden, krijgt dat een artikel. Als Froome, Contador, Quintana, Valve of Porte zegt dat ze de Tour gaan rijden, is dat natuurlijk niet echt "nieuws". Bovendien had je ook nog bv Aru, Koning, die andere Yates die ook eerst gepland stonden, maar daarna uitvielen.
1 juni 2017 16:02
@ Johnny7: goed onderzoek! De Tour kent slechts 37 kilometer TT, waarvan 14 in de 1e etappe.... De verschillen van de Giro gaan we dus sowieso niet zien!!
1 juni 2017 16:07
Kan iemand me even bijpraten over waarom Porte opeens de grootste concurrent zou zijn? Ik weet dat hij in vorm is en uitstekend korte rondes kan rijden (ik zie hem zo die Dauphine pakken). Maar zijn beste resultaat in een grote ronde is #5! Je moet het maar kunnen, en volgens mij heeft hij altijd een slechte dag. Ik begrijp het niet, maar leg het me vooral uit.
1 juni 2017 16:15
@Bertvd
Toch weer minimaal 2 min noor Nairo'tje :)
Wanneer ik sprak over teveel minuten bedoelde ik dus 2 min. Jammer dat ik het weer moet uitleggen, kon jezelf ook wel bedenken toch?!

@PedroDelgado
Vorig jaar zonder pech had hij op het podium gestaan en veel tijd verloren in de lange tijdritten. Dus dit jaar zonder pech en met de kortere tijdritten maakt hij denk ik echt veel kans. Hij is ook niet meer de jongste dus zal nu ook wel een keer moeten gebeuren.
1 juni 2017 16:16
@Pedro
Hmm, goed punt. Wat was het beste resultaat van Dumoulin voorafgaand aan de Giro?
1 juni 2017 16:16
Jammer dat er dit jaar geen enkele Nederlandse kanshebber is voor een top10 notering in GC. Gesink gaat voor etappezeges dus zal zich wel op achterstand moeten laten rijden in de eerste bergrit of ervoor. Mollema is luxeknecht van Contador en heeft al een Giro in de benen. Of zie ik iemand over het hoofd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.