Cibel koerst in 2020 niet meer op continentale licentie

Door , maandag 11 november 2019 om 19:12
Cibel koerst in 2020 niet meer op continentale licentie

foto: Cor Vos (archief)

De Cibel-ploeg neemt na dit jaar afscheid van de continentale licentie. Dat bevestigt manager Gaspard Van Peteghem tegen WielerFlits. De Belgische formatie heeft zich ingeschreven bij de Belgische wielerfederatie als clubteam.

Eerder gaf Van Peteghem nog aan dat hij vertrouwen had in een toekomst van zijn ploeg op continentaal niveau. De eerste aanvraag moest goedgekeurd worden door de federatie, maar dat gebeurde uiteindelijk toch niet. Nu heeft Van Peteghem zich voor de deadline van 11 november toch aangemeld, maar voor een andere licentie. Het is nog niet bekend met welke sponsoren de ploeg verdergaat.

De ploegmanager heeft de renners verteld dat zij zelf een keuze mogen maken over hun toekomst. De coureurs binnen de huidige selectie zijn in welkom om te blijven, maar voor hen is het lastig om op dit moment nog een ploeg te vinden op continentaal niveau. In 2019 reden onder meer Gianni Marchand en Timothy Stevens voor Cibel.

Door de beslissing van Van Peteghem om door te gaan op een lager niveau, is Tarteletto-Isorex in 2020 de enige Belgische continentale ploeg met minstens zes renners die een (voltijd, dan wel deeltijd) profcontract als wegwielrenner hebben. Veldritploegen Pauwels Sauzen-Bingoal en Telenet-Baloise hebben voor 2020 ook een continentale licentie aangevraagd, evenals de opleidingsploeg van Wallonie Bruxelles.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.