Clement is een blij man na vijftiende plek in Dauphiné
foto: Sirotti
zondag 12 juni 2016 om 16:11

Clement is een blij man na vijftiende plek in Dauphiné

Stef Clement heeft het Critérium du Dauphiné besloten als beste Nederlander. De IAM Cycling-renner eindigde als vijftiende op 5.48 van eindwinnaar Chris Froome. “Ik ga naar huis als een blij man”, schrijft hij op Twitter.

“Zoals ik zei bij de start van de Dauphiné, hoopte ik beter te worden en een klein resultaat te behalen”, kijkt de Brabander terug. “Ik heb beide behaald en ga naar huis als een blij man.”

‘Dit is heel speciaal’
“De Dauphiné heeft mij altijd goede dingen gebracht. Ik ben zonder stress erin gegaan en dit is heel speciaal”, kijkt hij terug na afloop in gesprek met het AD. Na Clements sleutelbeenbreuk in de Amstel Gold Race heeft hij in zijn herstel toegewerkt naar deze rittenkoers. Met deze prestatie hoopt hij zich in de Tourploeg van IAM Cycling te rijden.

Tour de France
“Dat zal toch wel? Ik maak me er geen zorgen over”, kijkt Clement vooruit. Daarnaast beschouwt de coureur dit als een prestatie waarin hij een visitekaartje heeft afgegeven. IAM Cycling stopt hoogstwaarschijnlijk na dit seizoen. “Ik wil nog een ploeg vinden waar ik iets goeds kan doen met alles wat ik heb opgedaan. Vijftiende in de Dauphiné is leuk, maar ik kan mij ook inzetten voor iemand die top-10 of top-5 kan rijden.”

Knechtenrol in grote ploeg
“Ik ben altijd een goede knecht geweest”, erkent Clement, die wel duidelijk voor ogen heeft wat hij wil. “Ik ga alleen nog maar in de WorldTour fietsen. Ik voel me niet te groot voor een kleine ploeg, maar vanuit mijn karakter kruip ik toch in de rol van knecht. Ik hoop nog, bij voorkeur, dat ik met een Nederlandse kopman mijn werk nog een paar jaar kan doen.”

Een terugkeer naar LottoNL-Jumbo sluit Clement overigens niet uit. “Ik sta er open voor”, zegt hij.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
13 juni 2016 20:30
Dit jaar bij TLJ gaat em niet meer worden en de ASO het parcours aan laten passen wordt ook lastig
13 juni 2016 22:40
Hij wordt een keer onzichtbaar vijftiende en ineens zien we op wf weer mogelijkheden. Ik geef liever een jongere een kans. Zijn beste jaren waren in franse dienst en dat is haast 10 jaar geleden! En toen was het ook al niet echt super.
14 juni 2016 15:59
15de in de Dauphiné is voor een klein renner als Clement helemaal niet mis, dat heeft ie knap gedaan. Hij is sowieso zijn plek in de Tourploeg bij IAM waard lijkt me.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.