Colbrelli begint gehavend aan De Ronde na val op training
Foto: ASO
zaterdag 1 april 2017 om 09:13

Colbrelli begint gehavend aan De Ronde na val op training

Sonny Colbrelli kent geen ideale voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. De renner van Bahrain Merida is vrijdagochtend, een paar uur voor zijn vertrek naar België, hard ten val gekomen tijdens een trainingsrit.

Colbrelli liep daarbij meerdere kneuzingen en een deels afgebroken teennagel op. “Het doet veel pijn, maar ik ga zondag zeker starten in de Ronde van Vlaanderen”, stelt de Italiaan in een persverklaring. “Ik was achter de auto aan het trainen en die moest plots remmen om een aanrijding te voorkomen. Ikzelf kon echter niet op tijd stoppen.”

De renner krijgt zondag waarschijnlijk een aangepaste schoen, waarbij een deel is afgeknipt om de pijn bij zijn teen te verminderen. Het wordt voor Colbrelli de eerste deelname aan De Ronde. Hij eindigde vorige week in de E3 Harelbeke op een veelbelovende zevende plaats. Colbrelli wist bovendien een etappe te winnen in Parijs-Nice.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
1 april 2017 09:24
Poeh, misschien mag hij nog wel van geluk spreken dat het bij deze kwetsuren is gebleven. Voor het zelfde geld was hij door de achterruit gevlogen en hevig bloedend en met breuken afgevoerd.
1 april 2017 09:42
Eigenlijk onwaarschijnlijk dat dit niet vaker gebeurt. Na een val of een lekke band zie je renners altijd binnen een meter achter die auto hangen aan een snelheid rond 70km/u. Op training zal dat wel een pak lager zijn, maar dat hij nog kan starten zondag is een half wonder vind ik.
1 april 2017 09:51
Colbrelli was aan het bumperkleven, figuurlijk maar ook letterlijk.
1 april 2017 12:10
Met schijfremmen was dit nooit gebeurd #safetyfirst

Om te reageren moet je ingelogd zijn.