Damien Touzé zegeviert in Tour de l’Avenir, Arensman derde

zondag 19 augustus 2018 om 17:06
Damien Touzé zegeviert in Tour de l’Avenir, Arensman derde

De derde rit in de Tour de l’Avenir is gewonnen door Damien Touzé, nadat de vroege vlucht nipt uit de klauwen van het peloton bleef. De 22-jarige Fransman bleef in Châteaudun de Italiaan Edoardo Affini en de Nederlander Thymen Arensman voor. Alan Riou behoudt de leiding in het algemeen klassement.

In eerste instantie trokken drie renners ten aanval. Italiaans kampioen Affini (normaliter in dienst van SEG Racing Academy) kreeg het gezelschap van klassiekerspecialist Touzé en de Ier Michael O’Loughlin. Het SEG Racing Academy-gehalte in de kopgroep werd niet veel later nog groter, toen ook Arensman en Tiago Antunes uit Portugal aansloten. In hun kielzog slopen U23-wereldkampioen tijdrijden Mikkel Bjerg en de Zwitser Dimitri Buissard mee, waardoor er een ijzersterke kopgroep van zeven renners ontstond.

Het peloton hield de vluchters onder controle. Duitsland nestelde zich op kop van de meute in dienst van sprinter en groentruidrager Max Kanter. In de lastige slotfase kwamen zij op het finalecircuit uiteindelijk net tekort om alle aanvallers in te rekenen. Op de lastige finishstrook bleek Touzé over de beste benen te beschikken. Affini drong nog eventjes aan, maar de Fransman bleek de sterkste te zijn. Arensman werd op vijf tellen uiteindelijk derde. Hij en O’Loughlin wisten het peloton nog net voor te blijven. De overige vroege vluchters waren eraan voor de moeite.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Jowinho 19 augustus 2018 om 17:15

Houzé voor Touzé

FBahamontes 19 augustus 2018 om 17:51

Vingegaard als een van de enige op achterstand, die is duidelijk nog niet hersteld van zijn hersenschudding en kan beter afstappen om verdere schade te voorkomen.

jessevdalen 19 augustus 2018 om 18:14

@fbahamontes oh jij weet dat het aan zijn hersenschudding ligt?

FBahamontes 19 augustus 2018 om 18:29

Hij eindigt al 3 dagen op rij helemaal achteraan, terwijl hij normaal gesproken veel beter kan. Daaruit kan je dus concluderen dat hij niet fit is. En aangezien hij een maand geleden is uitgevallen met een hersenschudding kan je heel simpel 1 + 1 = 2 doen. Dat heet logisch nadenken.

vlek 19 augustus 2018 om 18:33

De conclusie dat hij beter af zou stappen is echter niet te trekken op basis van deze uitslagen.

rahimns 19 augustus 2018 om 18:44

Hij eindigt vandaag op een lastige aankomst op 51 seconden… terwijl achter hem nog zo’n 40 renners binnenkomen zelfs op minuten. Zo slecht is dat toch niet na een maand zonder koers.

BenderBeach 19 augustus 2018 om 18:20

Mooi Arensman klopt ook op de deur!

WernerFranke 19 augustus 2018 om 18:44

Morgen ploegentijdrit, Rwanda is nog met 2 man in koers. Ai.

Grobbel 19 augustus 2018 om 23:03

Net als in Colorado, waar ze na 1 dag nog maar 1 renner in koers hadden… Misschien toch wat te ambitieus geweest om een ploeg af te vaardigen? Zelfs Areruya, eerder dit jaar nog vrij succesvol, wordt vandaag op minuten gereden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.