Daniel Martin ziet zichzelf niet als kanshebber Tourzege
Martin valt aan op Arcalis - foto: Sirotti
maandag 11 juli 2016 om 11:57

Daniel Martin ziet zichzelf niet als kanshebber Tourzege

Daniel Martin staat na negen dagen op een derde plaats in het algemeen klassement van de Tour de France, maar wil nog niet dromen van de eindzege. “Ik zie mijzelf niet als kanshebber”, zegt de Ier van Etixx-Quick-Step in een persbericht van zijn ploeg.

“Chris (Froome, red.) en Nairo (Quintana, red.) zijn de grote favorieten voor de eindwinst. Ik wil wel zien wat ik kan doen, dus heb ik al een paar keer aangevallen”, aldus Martin, die gisteren op Arcalis met zijn versnellingen de concurrentie testte. “In de laatste kilometer hadden we wind tegen, dus was het moeilijk om daar nog iets te proberen.”

“Ik ben nu derde in het algemeen klassement, maar ik blijf het dag voor dag bekijken en probeer die etappezege te behalen. Het rijden in het hooggebergte vind ik weer leuk”, erkent hij. “De ploeg herinnerde mij eraan hoe ik moet genieten van wat ik doe. Ik ben een agressieve renner, dat is mijn natuur, en ik hou van aanvallen en vechten voor de zege. Ook als dat betekent dat ik gelost word, in plaats van achterin zitten en vechten voor een tweede plaats.”

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
11 juli 2016 14:14
@xistnc
Ongeacht deze Tour en het restant ervan vind ik dat Martin zich al het hele jaar enorm positief profileert als klimmer. Veel beter dan de afgelopen jaren en ook beter dan zijn beste jaar (2013) tot nu toe.
Al het hele jaar klimt hij ontzettend goed en voor het eerst van mijn leven heb ik hem vooraf opgeschreven als potentiële kandidaat voor een top 5 in deze Tour. Dat haalde ik andere jaren niet eens in m'n hoofd, omdat hij in het echte hooggebergte vaak tekort kwam. Dit jaar zat hij bijna in elke koers die hij reed bij de toppers bergop.

Verder was mijn opmerking vooral een sneer naar Cannondale, want ik beticht ze er al een tijdje van niet alles uit hun renners te halen. De wederzijdse transfer van Martin - Uran is daar een goed voorbeeld van. Kijk vooral eens naar die tijdritten. Dat verschil bij Uran is belachelijk groot, terwijl die in 2015 ook niet in geweldige vorm was.
11 juli 2016 14:25
@ jacques: thanks
11 juli 2016 14:27
Daniel Martin staat behoorlijk scherp. Is waarschijnlijk een paar kg kwijt. Dat maakt bergop wel veel verschil.
11 juli 2016 14:40
Zakt er nog wel een keer doorheen op een slopende alpencol.
11 juli 2016 14:42
Ik heb hem top 3 staan in de tour, (Unibet)
Ook heb ik hem in alle tour spellen opgenomen.

De kenners wisten dat hij kilo's kwijt was geraakt voor de tour + een uitstekende voorbereiding + jaar kende.

1+1= 2
11 juli 2016 14:45
@ Jacques; indeed. Denk ook dat hij er nog wel doorheen zakt. De tour is pas een paar bergetappes oud. Maar wellicht spreek ik mijzelf moed in, omdat ik D. Martin niet heb gekozen in mijn tourpoule =]
11 juli 2016 14:57
De hele top 10 staat nog binnen de minuut. Met nog een tijdrit, drie bergetappes en een klimtijdrit kan er nog veel gebeuren. Martin staat bij mij voorlopig nog ver onder Froome en Quintana in de pikorde.
11 juli 2016 15:15
Zijn tijdrit zal beter zijn dan van quintana en wie weet troeft ie froome ook nog af. Froome kan beter oppassen met zijn daalkunsten, overmoed ligt op de loer.
11 juli 2016 15:18
De tijdrit van Martin beter dan die van Quintana? Ik denk dat de tijdrit kwaliteiten van Quintana dan zwaar onderschat worden (en die van Martin overschat).
11 juli 2016 16:28
als Froome en Quintana geen gekke dingen doen rijden zei voor plek 1 en 2 de strijd daar achter kon wel eens heel leuk worden Yates-Martin-Porte-Bardet-Rodriguez-Mollema en misschien Aru maar die valt toch wat tegen maar heeft ook al laten zien sterk terug te kunnen komen in de 3e week.
11 juli 2016 16:30
ik verwacht van iedereen die je hierboven noemt behalve van mollema nog een echte zwakke dag.. dus mollema 3e als je het zo bekijkt;)
11 juli 2016 17:01
Quote:
“Ik ben nu derde in het algemeen klassement, maar ik blijf het dag voor dag bekijken en probeer die etappezege te behalen. Het rijden in het hooggebergte vind ik weer leuk”, erkent hij. “De ploeg herinnerde mij eraan hoe ik moet genieten van wat ik doe. Ik ben een agressieve renner, dat is mijn natuur, en ik hou van aanvallen en vechten voor de zege. Ook als dat betekent dat ik gelost word, in plaats van achterin zitten en vechten voor een tweede plaats.”


Hij heeft het wel over dezelfde Martin? Fantastische renner hoor, met een splijtende laatste kilometer (een beetje zoals Purito), maar een echte aanvaller is het allerminst. Ook hij wacht totdat hij zijn specialiteit boven kan halen. Niks mis mee overigens. Ik geniet ervan. Maar hij overschat zichzelf, en zijn inbreng in de koers, wel een tikkie.
11 juli 2016 18:09
Ik had wel iets verwacht van Martin, maar niet dat hij ZO sterk zou zijn. Positieve verrassing deze tour, ik hoop dat hij dit ook kan in de alpen. Gun deze man zeker een mooie klassering.
11 juli 2016 18:25
Dan Martin, samen met Bardet mijn favoriete renners. Ik hoop dat hij op z'n minst een etappe wint :)
11 juli 2016 18:39
Ik zie hem wel graag bezig. Je hebt toch al gezien dat hij in de Tour zit, in tegenstelling tot anderen. Top 10 zou wel een leuke verrassing zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.