Darwin Atapuma: “Hoop bij Cofidis weer op te bloeien”

donderdag 24 januari 2019 om 10:59
Darwin Atapuma: “Hoop bij Cofidis weer op te bloeien”

foto: Cor Vos

Darwin Atapuma maakte deze winter de overstap van UAE Emirates naar Cofidis. Een opvallende transfer, maar volgens de Colombiaanse klimmer de enige juiste stap. “Ik hoop bij dit team weer op te bloeien”, zo vertelt hij in een interview met velo.club-net.

De 31-jarige Atapuma kwam de voorbije twee seizoenen uit voor UAE Emirates, maar dat was geen onverdeeld succes. Atapuma liet af en toe nog zijn klasse zien: zo werd hij in de Tour de France van 2017 tweede op de Col d’Izoard. De Colombiaan reed echter voornamelijk achter de feiten aan.

Het telefoontje van Cofidis kwam dan ook op het ideale moment. “Zij hadden nog geen klimmer voor het echte hooggebergte, dus nam teambaas Cédric Vasseur contact op met mijn manager. Ik had zelf behoefte aan een nieuwe omgeving, waar ik mijn carrière weer kan lanceren. We waren het dan ook snel eens”, aldus Atapuma.

Atapuma in betere tijden: als winnaar van een etappe in de Ronde van Zwitserland – foto: Cor Vos

Bij de ProContinentale ploeg hoopt Atapuma zijn benen van weleer te vinden. Terug naar de tijd waarin hij etappes won in de Rondes- van Zwitserland en Polen, en als negende eindigde in de Giro d’Italia. “Ik heb de laatste jaren veel gezondheidsproblemen gehad, maar ik ben nu weer helemaal fit. Daarom verwacht ik ook veel van dit seizoen.”

Touretappe 
Wat hoopt Atapuma dan precies te bereiken? “Mijn droom is om een Touretappe te winnen. Dat is het grote doel. Ik hoop dit jaar geselecteerd te worden, maar dan zal ik wel moeten presteren. Ik zal sowieso de Vuelta a España rijden, maar ik hoop er ook in Frankrijk bij te zijn.” De klimmer begint zijn seizoen over enkele weken in de Tour of Oman (16-21 februari).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.