Davide Bomboi (TDT-Unibet) loopt handbreuk op bij val in Ronde van Turkije
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 25 april 2024 om 08:16

Davide Bomboi (TDT-Unibet) loopt handbreuk op bij val in Ronde van Turkije

Tour de Tietema-Unibet kan voorlopig niet beschikken over Davide Bomboi. De 24-jarige sprinter uit België heeft bij een valpartij in de Ronde van Turkije namelijk zijn hand gebroken.

Het ging voor Bomboi al mis in de eerste etappe van de Turkse wielerronde. “Ik begon met de nodige ambitie aan de Ronde van Turkije, maar vertrok met een gebroken hand”, laat hij weten op de Instagram-pagina van zijn werkgever. “De valpartij deed echt pijn. Ik wilde na een medische controle mijn weg toch vervolgen, maar het probleem is dat ik twee middenhandsbeentjes heb gebroken.”

En dus zal de rappe man een tijdje niet kunnen fietsen. “De komende weken staan er geen wedstrijden op het programma, aangezien ik hiervan moet herstellen. Maar ik zal hard blijven werken om zo snel mogelijk terug te komen!”, klinkt het vol goede moed.

Bomboi reed in 2022 bij Team Elevate al een jaar op continentaal niveau, maar maakte vervolgens de overstap naar de nieuwe ploeg van Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel. De spurter wist nog niet te winnen in het tenue van TDT-Unibet, maar verzamelde al wel de nodige ereplaatsen.

Zo was hij vorig jaar vijfde in de Van Merksteijn Fences Classic en derde in de Visit Friesland Elfstedenrace. Dit seizoen werd hij al vierde in de Dorpenomloop Rucphen en snelde hij in Olympia’s Tour naar drie toptienklasseringen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.