Davide Rebellin wil nog een jaar door
maandag 2 oktober 2017 om 17:11

Davide Rebellin wil nog een jaar door

Davide Rebellin is voorlopig nog niet van plan om te stoppen. De inmiddels 46-jarige Italiaan wil ook volgend seizoen in het peloton actief zijn, zo vertelt hij aan de Spaanse krant Marca.

De ervaren Italiaan rijdt sinds dit jaar voor het continentale Kuwait-Cartucho.es. “Ik bekijk het nu van jaar tot jaar. Ik heb de mogelijkheid om te blijven, maar het zou ook kunnen dat ik naar een ander team ga. Het belangrijkste is dat ik nog steeds gezond en sterk ben. Ik denk dat ik nog een paar jaar mee kan.”

Rebellin won vorige week de Tour de Banyuwangi Ijen (2.2), een rittenkoers in Indonesië. “Deze overwinning geeft mij de moraal om nog een jaar door te gaan. De vorm is er nog steeds, wat ervoor zorgt dat mijn motivatie en liefde voor de sport aanwezig blijven. Ik wil proberen om op hoge leeftijd wedstrijden te blijven winnen”, vertelt de oud-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik.

Rebellin begon in 1992 zijn profcarrière bij GB-MG Maglificio. Op zijn erelijst prijken onder meer de Amstel Gold Race, Tirreno-Adriatico en drie keer de Waalse Pijl.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
3 oktober 2017 11:45
Basso kon ik toch graag naar kijken.
Contador was geweldig met zijn aanvalsdrift.

Knap dat Rebellin zich blijkbaar goed verzorgd en nog altijd een redelijk niveau heeft, maar hem moet ik niet, toen niet, nu niet.
Zelfde gold voor Di Luca.
4 oktober 2017 23:46
Een hoopvol voorbeeld. Dik in de 40 en nog steeds dik in orde....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.