De Bondt verovert bergtrui: “Ik kon niet meer wegsteken dat ik goed ben”

zaterdag 22 februari 2020 om 20:14
De Bondt verovert bergtrui: “Ik kon niet meer wegsteken dat ik goed ben”

foto: PR

Dries De Bondt gaat morgen de blauwe bergtrui in de Volta ao Algarve winnen. De coureur van Alpecin-Fenix zat zaterdag mee in de vroege vlucht en verdiende daarmee genoeg punten om de bergtrui afhandig te maken van Remco Evenepoel. “Ik kon niet meer wegsteken dat ik goed ben.”

Onverwachte bergtrui
“Het is na de Ster van Bessèges ook geen geheim meer dat ik in orde ben. Dat ik vandaag meezat, was ook een beetje in opdracht. We hadden verwacht dat er een grote groep ging wegrijden. Als we meezaten, moesten we geen renners bijsteken in de achtervolging vanwege Mathieu en dan is het oké als die vlucht vooruitblijft”, doet De Bondt zijn verhaal.

Helaas voor de Vlaming bleef de vlucht niet weg, maar dat bood hem wel kansen om punten te sprokkelen voor het bergklassement. “Ik had een mooi resultaat neer kunnen zetten, was ik vooruitgebleven. Maar het was me niet gegund, denk ik. De bergtrui was geen doel op zich, maar ik ben er zeker blij mee. Toen ik voelde dat we niet vooruit gingen blijven, ben ik maar punten gaan pakken. Toen Nibali me passeerde, heb ik me niet volledig uit laten zakken, waardoor ik nog als derde bovenkwam. Dat heeft me de trui opgeleverd.”

Mathieu van der Poel
De Bondt passeerde Van der Poel net nadat hij was ingerekend. “Hij zei tegen me dat het te zwaar was. Hij zat in die afdaling op het lokale rondje eigenlijk ook al te ver om mee te doen.  Top is hij zeker nog niet, maar hij mag niet vergeten dat hij twee weken geleden nog op skivakantie was. Deze wedstrijd rijdt hij puur ter voorbereiding op de komende koersen.”

In deze koersen zal de 28-jarige coureur MVDP vaak bijstaan. “Ik rijd nu de Omloop het Nieuwsblad, Strade Bianche, Ronde van Drenthe, Nokere Koerse, Milaan-San Remo en dan richting de Ronde en Roubaix, enzo. Een volledig voorjaar”, zo eindigt hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.