De Gendt en Wellens trotseren Spaans Lapland zonder lekke banden

woensdag 27 november 2019 om 16:40
De Gendt en Wellens trotseren Spaans Lapland zonder lekke banden

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Thomas De Gendt en Tim Wellens hebben hun fietstocht door Spanje voltooid. Wonderwel volbrachten ze hun vierdaagse reis door de Montañas Vacías, die zaterdag begon, zonder lekke banden.

De Gendt en Wellens reden sinds zaterdag ruim vierhonderd kilometer. Vier dagen later keerde het Lotto Soudal-koppel terug in Teruel, waar hun fietstocht ook begon. “We hebben 450 kilometer afgelegd over erg ruig terrein. De kans was op lekke banden was groot, maar we hadden er niet één”, schreef De Gendt op zijn social media, die bandenfabrikant Vittoria Tyres dankbaar was. “Bedankt voor de Terreno Dry 47 mm-banden, ze hebben hun werk geweldig gedaan.”

De profrenners reden op speciale gravelbikes en dat bleek wel nodig ook. Op de eerste dag werd het duo immers meteen geconfronteerd met vrieskou en zelfs sneeuw. Ook moest er flink geklommen worden en waren de wegen veelal modderig en rotsachtig. De laatste dag was de langste, maar tevens de snelste. De Gendt: “Het was de langste etappe met bijna drieduizend hoogtemeters, maar we hadden ons hoogste gemiddelde gereden.”

‘Zwaar, maar leuk’
“Spijtig genoeg moesten we onze fietsreis door de Montañas Vacías inkorten (door migraine bij De Gendt en een kapotte fiets bij Wellens begon de reis twee dagen later, red), maar het was leuk. Zwaar, maar leuk: 450 kilometer in bijna 24 uur op de fiets.” Nu hun fietsreis ten einde is, kan worden toegewerkt naar het nieuwe seizoen. Dat begint voor De Gendt al over een kleine twee maanden met de Santos Tour Down Under. Wellens pakt de draad wat later op.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.