De Jongh: “Alles moet rond zijn voor de Tour”
woensdag 23 december 2015 om 08:39

De Jongh: “Alles moet rond zijn voor de Tour”

Steven de Jongh is druk bezig met het opzetten van zijn eigen wielerploeg. De ploegleider van Tinkoff-Saxo hoopt voor de Tour de France van volgend seizoen alles rond te hebben. “Ik ben op zoek naar een team die zowel in de klassiekers, als het rondewerk uit de voeten kan”, vertelt hij aan de NOS.

Geen Nederlandse ploeg
De Jongh denkt vooral dat de huidige marketingmodellen het wielrennen voor bedrijven interessanter kunnen maken. “Dan moet je vooral denken aan meetings filmen, massages filmen, nog meer filmen in ploegleiderswagens, dat soort zaken. Daar rust nu nog een relatieve taboe op, maar het is voor geldschieters wel aantrekkelijk om unieke content aan te leveren. Ik denk dat de huidige economie het weer toelaat om meer in sponsoring te doen.” Mocht de Noord-Hollander slagen in zijn opzet, dan volgt er geen Nederlands georiënteerde ploeg. “Wielrennen is tegenwoordig heel mondiaal. Ik denk dat je dan een ploeg ook zo moet inrichten.”

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
24 december 2015 13:20
Zeker beelden vanaf de fiets zijn een toevoeging. Net zoals behaalde snelheden, trapfrequentie etc. Maar goed, het is allemaal in een ideale wereld waar dat simpel even wordt geïmplementeerd.
De GPS-tracking tijdens de Tour werkte voor geen meter, in een aantal koersen mag je überhaupt blij zijn als er filmbeelden doorkomen en als je wordt verdrongen op Eurosport door de vrije training van de MotoGP moet men misschien toch eens gaan denken of het niet op een andere manier kan.
Om het echt naar hoger niveau te tillen is geld nodig. Laat dat nou net het probleem zijn.
25 december 2015 03:24
Sorry Steven maar je kletst uit je nek. Je zet wat interessante woordjes achter mekaar maar zegt niks meer dan 'meer filmpies'..... Oh oh oh wat innovatief. Ja daar komt die Tinkov niet mee, natuurlijk ;)
25 december 2015 09:06
Ik vind bij dit soort 'innovatie combineren met social media teneinde sponsoren aan te trekken' - pistes altijd dat je er niet over moet zwammen maar het gewoon lekker uit moet voeren. Ook ik heb er niet per se behoefte aan maar zie dergelijke F1-achtige grappen wel zijn intrede doen in bijv allereerst de tour / paris roubaix hoor. De beeldenkwestie lijkt me relatief simpel : die zijn van de koers.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.