De Jongh: “Hele grote kans dat ik meega als Contador naar Trek-Segafredo vertrekt”
Foto: Sirotti
dinsdag 12 juli 2016 om 18:46

De Jongh: “Hele grote kans dat ik meega als Contador naar Trek-Segafredo vertrekt”

Steven De Jongh gaat volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk aan de slag bij Trek-Segafredo. Hij volgt dan Alberto Contador, die maandag volgens Cyclingnews een contract zou hebben getekend bij de Amerikaanse formatie. “Er is een hele grote kans dat ik dan mee ga”, verklapt De Jongh op NPO Radio 1.

“Op 1 augustus mag alles bekend worden gemaakt”, vervolgt de huidig ploegleider van Tinkoff. “Mijn lot hangt ook aan Alberto vast.”

Contador zou tijdens de rustdag in Andorra een contract voor twee jaar hebben getekend, waarbij het tweede jaar voor beide partijen optioneel is. De Spanjaard mag twee renners meenemen. Eén van hen zou Jesus Hernandez zijn, die momenteel ook voor Tinkoff uitkomt. De Jongh zelf heeft nog niets getekend. “Ik heb nog niet gesproken over mijn contract. Er zijn een hoop geruchten, en het ziet er ook naar uit dat het rond gaat komen, maar er is nog niks getekend.”

De Jongh was de afgelopen jaren de vaste ploegleider van Contador bij Tinkoff. “De laatste zeven maanden heb ik meer tijd met Alberto doorgebracht dan met mijn vriendin”, zegt hij over zijn band met de renner.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
12 juli 2016 19:05
Contador is dan ook wel een aantrekkelijke man
12 juli 2016 19:07
Peter Sagan heeft vandaag geen etappe gewonnen dus de kans dat Tinkoff toch nog doorgaat is weer een beetje kleiner geworden.
12 juli 2016 19:19
Jammer, ik zou graag De Jongh zien bij Lotto Jumbo voor Kruiswijk, Gesink en Kelderman!
12 juli 2016 19:31
hoe zou het met de nieuw te formeren ploeg van de Jongh gaan?
12 juli 2016 20:33
Die de Jongh heeft het toch maar geflikt om als ploegleider zijn rennercarriere ruimschoots te overstijgen.
12 juli 2016 21:09
Ik vermoed toch wel dat een Contador graag zijn vertrouwde mensen om hem heen wil blijven houden dus ik verwacht echt wel dat de Jongh mee verhuist.
Ik ben meer benieuwd wat dit voor Mollema betekent? Knecht in de Tour, maar in welke koers zal hij kopman zijn het volgende seizoen?
12 juli 2016 21:13
@gilberto
Hij had het zelf over de Giro

Wat was het trouwens een ongemakkelijk interview op radio 1 zeg.
12 juli 2016 21:54
@gilberto zal dan idd de giro worden plus gedeelt kopmanschap in de vuelta vermoed ik zo.
12 juli 2016 22:09
Vamos Alberto!!!!
Volgend jaar nog 1 keer vlammen in de tour. natuurlijk met Steven de Jongh aan z'n zijde
12 juli 2016 22:19
Wat is dat jammer voor Mollema, de enige Nederlander die constant top 10 rijdt in de Tour moet nu het kopmanschap aan Contador laten...
Hopelijk gaat hij zich iets meer richten op het Waalse drieluik. Als vrijbuiter naar de Tour en dat combineren met een klassement in de Giro of Vuelta zou natuurlijk ideaal zijn.
12 juli 2016 23:16
Mollema wil altijd naar de Tour. Aan de Giro en Vuelta denkt hij relatief weinig, als je z'n interviews leest. Bauke moet geweten hebben van de transfer van Contador naar Trek bij de contractverlenging. Mollema heeft dus echt bewust gekozen om een stap achteruit te doen in de pikorde. Gedeeld kopmanschap met Contador in de Tour kan Mollema wel uit z'n hoofd zetten. Hij zal waarschijnlijk zich op de Giro richten volgend jaar. Dat had ik de komende jaren echt niet aan zien komen.
12 juli 2016 23:25
@ Kwiat: check onderstaande interview, daar zegt hij inderdaad eens te gaan voor de Giro

http://www.ad.nl/sport/mollema-is-begonnen-met-zijn-rekensom~aac382f3/
12 juli 2016 23:41
@RV
Je ziet het wel vaker. De echte toppers worden vaak niet zulke goede coaches, terwijl uit de categorie daaronder hele goede teamleiders voortkomen.
13 juli 2016 00:00
@Bertvd
Mollema neigt duidelijk naar de Giro in het interview. Normaal stond zijn vizier altijd op de Tour gericht, maar met de (zo goed als zekere) komst van Contador wordt het anders.

De Giro moet Mollema wel liggen. Top-5 behoort tot de mogelijkheden, met de huidige vorm. Ook nog een goede knecht zoals Hesjedal meenemen, en ik zie niet in waarom de Giro geen succes kan worden voor Mollema.
13 juli 2016 08:16
1 jaar de Giro en daarna gewoon weer lekker de Tour. Contador stopt toch na dit jaar.
13 juli 2016 08:35
Natuurlijk gaat hij mee in het kielzog van nog steeds een hele grote coureur. En Mollema wrijft zich in de handen: nu kan hij de Giro gaan rijden en in de Tour "knechten" voor Contador. Wat een weelde! De Jongh heeft inderdaad het maximale uit zijn loopbaan gehaald. Dopinggebruik toegeven, even in de luwte en nu weer volop aan de bak in een topploeg. Eric Dekker...heb je gezien dat het dus wel kan ?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.