De Plus blinkt uit als meesterknecht: “Heb een stap gezet”
foto: Cor Vos
dinsdag 26 februari 2019 om 18:37

De Plus blinkt uit als meesterknecht: “Heb een stap gezet”

Dat Primož Roglič nog steeds leider is in de UAE Tour, heeft hij mede te danken aan Laurens De Plus. De 23-jarige klimmer maakte vandaag indruk als laatste man voor de Sloveen. “Ik ben een completere renner geworden”, zo liet hij na afloop weten aan Het Nieuwsblad.

Richie Porte, Vincenzo Nibali, Roman Kreuziger… Het waren toch niet de minste renners die moesten passen onder het geweld van De Plus. De beloftevolle klimmer maakte als meesterknecht indruk op Jebel Hafeet. “We probeerden iedereen te versmachten, omdat we weten dat Roglič wereldtop is op zo’n lange klim.”

“We hebben de slotklim een beetje op zijn Sky’s aangepakt”, aldus De Plus. “Ik heb me op kop gezet, en uiteindelijk 25 minuten volle bak gereden. Vervolgens ging ik aan de kant, en hoorde ik dat Roglič wegreed.” De Belg verbaasde zichzelf niet op de slotklim. “Ik heb een goede voorbereiding gehad”, zo vertelt hij.

De Plus deelt kamer met Roglič
“Ik voel dat ik een stap heb gezet. Ik ben echt een completere renner geworden. Ik kan nu overal mijn mannetje staan: op het vlakke, in een tijdrit én bergop. Ik had misschien zelf wel top-10 kunnen rijden, maar dat is niet het doel. We gaan voor de winst met Roglič. Ik beleef daar evenveel plezier aan. Het is een hele dankbare gast. We delen ook een kamer, dus dat schept een band.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.