Démare boekt eerste seizoenszege in België, Van der Poel vijfde
Foto: Sirotti
vrijdag 29 mei 2015 om 15:33

Démare boekt eerste seizoenszege in België, Van der Poel vijfde

Arnaud Démare (FDJ) heeft de tweede etappe in de Ronde van België op zijn naam geschreven. Op een omhooglopende finishstraat versloeg hij Tom Boonen (Etixx-Quick-Step) en Jurgen Roelandts (Lotto Soudal) in de sprint. Mathieu van der Poel eindigde als vijfde en was daarmee beste Nederlander. Matthias Brändle (IAM) blijft leider in het klassement.

Het duurde vandaag lang voordat de vlucht van de dag wegreed. Na ruim veertig kilometer kreeg een groep van vijf renners een vrijgeleide met daarbij Rohan Dennis (BMC) als meest opvallende naam. De Australiër stond na een goede proloog tweede in het klassement. Hij had vooraan gezelschap van Gert Joeaar (Cofidis), Timothy Stevens (Vastgoedserice-Golden Palace), Michael Vingerling (3M) en Gregory Habeaux (Willems Verandas).

De vijf leiders kregen weinig ruimte van het peloton. Op 65 kilometer voor de aankomst werden ze ingerekend. Wat volgde was een spervuur aan demarrages in de Vlaamse Ardennen. Uiteindelijk reed Thomas De Gendt (Lotto Soudal) samen met Oliver Naesen (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Vicente Reynes (IAM Cycling) weg. De Belg moest tien kilometer later verrassend genoeg weer lossen. De voorsprong van de overige twee bleef lang schommelen rond de minuut, maar op tien kilometer van het einde werden ze bijgehaald door een sterk uitgedund peloton van ongeveer dertig man.

Steve Chainel (Cofidis) besloot vervolgens ten aanval te trekken. Hij reed een tijdje alleen vooruit, maar hield niet lang stand. Daarna demarreerden vier anderen: Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Greg Van Avermaet (BMC), Björn Leukemans (Wanty-Groupe Gobert) en Dimitri Claeys (Verandas Willems). Ook zij werden weer bijgehaald, dankzij achtervolgingswerk van Niki Terpstra (Etixx-Quick-Step).

Een grote groep stevende vervolgens af op een sprint. Hierin bleek Arnaud Démare over de snelste benen te beschikken. Hij behaalde in Herzele zijn eerste seizoenszege en klimt door zijn overwinning naar de tweede plaats in het klassement. Het verschil met Matthias Brändle (IAM) is zes seconden.

flag-be Ronde van België (2.HC)
Uitslag tweede etappe: Knokke-Heist – Herzele (201,1 km)
1. flag-fr Arnaud Démare (FDJ) in 4u43m39s
2. flag-be Tom Boonen (Etixx-Quick-Step) in z.t.
3. flag-be Jurgen Roelandts (Lotto Soudal) in z.t.
4. flag-be Tom Van Asbroeck (LottoNL-Jumbo) in z.t.
5. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP – Powerplus) in z.t.
6. flag-nl  Raymond Kreder (Roompot Oranje Peloton) in z.t.
7. flag-be Tiesj Benoot (Lotto Soudal) in z.t.
8. flag-be Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) op 2s
9. flag-be Gaeten Bille (Verandas Willems) in z.t.
10. flag-be Dennis Coenen (Vastgoedserice-Golden Palace) in z.t.
Volledige uitslag

Klassement na tweede etappe
1. flag-at Matthias Brändle (IAM) in 9u10m56s
2. flag-fr Arnaud Démare (FDJ) op 6s
3. flag-be Gaeten Bille (Verandas Willems) in z.t.
4. flag-be Tom Boonen (Etixx-Quick-Step) op 9s
5. flag-ch Martin Elmiger (IAM) in z.t.
6. flag-be Greg Van Avermaet (BMC) op 11s
7. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP – Powerplus) op 19s
8. flag-be Yves Lampaert (Etixx-Quick-Step) in z.t.
9. flag-be Jurgen Roelandts (Lotto Soudal) in z.t.
10. flag-de Marcel Sieberg (Lotto Soudal) op 21s
Volledig klassement

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
29 mei 2015 20:33
GaetAn Bille, toch?
29 mei 2015 20:44
Van der Poel reed vorig jaar zelfs in gezelschap van Van Avermaet vrijwel het hele peloton weg op een aantal bultjes, maar kon nog worden gegrepen omdat de organisatoren zo'n ongegeneerd k*tparcours hadden uitgetekend dat er andermaal volop gelegenheid was voor reorganisatie bij de sprintersploegen.
29 mei 2015 20:45
Ik heb het er nog altijd moeilijk mee
29 mei 2015 21:57
De etappe werd goed in beeld gebracht, maar ik word ziek van die Wuyts
de Boonen fan, en die cowboy welke bij hem zat die is ook met de Boonen
Ziekte besmet.
Maar deze moet wel, want anders wordt hij geen Co commentator, maar
ok ben blij dat ik weet waar de zuster van Wuyts werkt, misschien jan hij
morgen zeggen hoe zijn vrouw heet, mensen waar eindigt dit, laat Wuyts
vlug met pensioen gaan, deze is nog erger als Jose Been bij Eurosport
29 mei 2015 22:00
@Iverbon tweede post +1

Ik herhaal nog maar even de platgetrapte open deur, die van der Poel wordt een hele grote meneer. Hij staat nog voor het nieuwe jonge Belgische talent Lampaert, die VIER jaar ouder is dan hij.
30 mei 2015 07:09
Vandaag weer sprinten? Boonen bergop
30 mei 2015 17:42
@52
Als je een open deur intrapt doe het dan niet met een knullige vergelijking waarbij je net doet alsof iemand er beter voorstaat dan een ander terwijl ze gewoon in dezelfde tijd staan.
31 mei 2015 08:55
Ik moet Boum05 volledig gelijk geven,Boonen heeft hulprenners bij zich die zelf de ronde kunnen winnen,maar zich kapot rijden voor hem.En dan nog niet kunnen winnen?.Uit de Giro gestapt omdat hij een achterstand had van een halve etappe,en ook nog verteld dat hij Uran zou helpen.Ik moet lachen met die woorden van hem.De ronde van Belgie,is 3 de klas vergeleken met de Giro.En is gemaakt voor Boonen. Heeft Wuyts een hand in gehad!
31 mei 2015 10:58
Dit wil ik nog toevoegen: Als Matheu van der Poel zich zo blijft ontwikkelen wordt hij groter dan zijn opa en zijn vader.En dan bedoel ik niet in lengte,maar als renner.Daarbij is het ook nog een persoonlijkheid en sympathiek,maar vooral een doorzetter,en DAAROM wordt hij die grote coureur!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.