Denise Betsema: “Jammer dat Nederlandse ploeggenoten me niet lieten gaan in beginfase”
foto: Cor Vos
zaterdag 2 februari 2019 om 17:03

Denise Betsema: “Jammer dat Nederlandse ploeggenoten me niet lieten gaan in beginfase”

Denise Betsema eindigde zaterdagmiddag op een vierde plaats op het wereldkampioenschap veldrijden in Bogense na een sterke beginfase. “Sanne Cant en ik kregen al gauw een gaatje in de beginfase, maar het is jammer dat de Nederlandse ploeggenoten me niet lieten gaan. Het was een wedstrijd waarin we niet heel veel aan elkaar hadden”, vertelt de Texelse tegenover WielerFlits.

“De Nederlandse dames hadden natuurlijk graag op het hoogste treetje gestaan, maar de sterkste was vandaag toch echt Cant. Dames zoals zij komen dan op zo een parcours beter uit de voeten”, vertelt Betsema lichtelijk teleurgesteld. “Ik had zelf een goede start, mijn benen waren goed, maar later moest ik toch de tol betalen voor mijn goede start. Ik merkte in de laatste rondes dat ik al heel veel krachten eerder had verspeeld.”

“Die vierde plek is uiteindelijk toch wel zuur. Op het Nederlands kampioenschap werd ik ook al vierde net naast het podium en nu weer, dus dat is toch wel een beetje balen”, concludeert Betsema na haar vierde plaats.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.