Dit heb je tot nu toe gemist in Dwars door Vlaanderen 2024
foto: Cor Vos
woensdag 27 maart 2024 om 14:30

Dit heb je tot nu toe gemist in Dwars door Vlaanderen 2024

De 78e editie van Dwars door Vlaanderen is begonnen! Met Wout van Aert, Mads Pedersen en Jasper Philipsen aan het vertrek, strijden de nodige toppers tegen elkaar. Wie maakt de meeste indruk in aanloop naar Vlaanderens Mooiste van aankomende zondag? Lees hier wat je tot nu toe hebt gemist en wanneer je klaar moet zitten voor de belangrijke passages.

Wat heb je gemist?

Hier lees je wat je tot nu toe gemist hebt. Vanaf het begin van de koers niets missen? Volg de gehele wedstrijd via het WielerFlits Liveblog!

Arnaud Démare stond op de deelnemerslijst van Dwars door Vlaanderen, maar ging toch niet van start. De Franse sprinter kampt met hevige vermoeidheid en last een rustperiode in.

– Om 12.30 uur werd de 78e editie van Dwars door Vlaanderen – op de markt van Roeselare – op gang geschoten.

– Een eerste ontsnappingspoging van een zestal renners werd al snel weer in de kiem gesmoord door het peloton.

– De eerste opgever van de dag is Milan Fretin. De snelle Belg van Cofidis ging nog wel van start, maar kneep al bijzonder vroeg in de remmen.

– Een kopgroep van elf renners krijgt de zegen van het peloton. De namen? Casper Pedersen, Dries De Pooter, Mathias Norsgaard, Donavan Grondin, Dries De Bondt, Niklas Märkl, Amund Grøndahl Jansen, Pascal Eenkhoorn, Jonas Abrahamsen, Thomas Gachignard en Victor Vercouillie.

– Alweer slecht nieuws voor Visma | Lease a Bike: Jan Tratnik is niet hersteld genoeg van zijn val in Gent-Wevelgem en moest al na 80 kilometer opgeven.

– In de voorfinale was een grote valpartij in een elitegroep met veel favorieten in de afdaling richting de Kanarieberg. De grootste slachtoffers: Wout van Aert, Mads Pedersen, Jasper Stuyven en Biniam Girmay. Alleen Pedersen kon verder, de rest werd afgevoerd en moest vrezen voor de rest van het voorjaar.

– Het restant van de elitegroep, met onder meer Tiesj Benoot en Matteo Jorgenson, kon wel verder en sloot op ongeveer 40 kilometer van de finish aan bij de overblijfselen van de vroege vlucht. Het peloton volgde toen op 1.30 minuut.

Wat komt er nog aan?

Met twaalf hellingen en acht kasseistroken zit Dwars door Vlaanderen ook dit jaar weer vol met veelbelovende passages. In onderstaand overzicht hebben we de belangrijkste passages uit de finale voor je op een rijtje gezet.

Berg Ten Houte
Hoe laat? tussen 14.55 en 15.15 uur
Hoe ver nog? 71,6 kilometer tot de finish

Kanarieberg
Hoe laat? tussen 15.05 en 15.25 uur
Hoe ver nog? 65,9 kilometer tot de finish

Knokteberg-Trieu
Hoe laat? tussen 15.20 en 15.40 uur
Hoe ver nog? 52,9 kilometer tot de finish

Hotond
Hoe laat? tussen 15.25 en 15.45 uur
Hoe ver nog? 49,3 kilometer tot de finish

Maria-Borrestraat, tweede passage
Hoe laat? tussen 15.35 en 15.55 uur
Hoe ver nog? 42,8kilometer tot de finish

Ladeuze
Hoe laat? tussen 15.40 en 16.00 uur
Hoe ver nog? 38,1 kilometer tot de finish

Nokereberg
Hoe laat? tussen 16.00 en 16.25 uur
Hoe ver nog? 21,8 kilometer tot de finish

Helling Nokere
Hoe laat? tussen 16.15 en 16.45 uur
Hoe ver nog? 9,2 kilometer tot de finish

Finish Waregem
Hoe laat? Tussen 16.30 en 16.55 uur

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.