Dries De Bondt vierde in Nederlandse gravelkoers Slag om Norg
Dries De Bondt - foto: Cor Vos (archief)
zondag 11 augustus 2019 om 16:20

Dries De Bondt vierde in Nederlandse gravelkoers Slag om Norg

Coen Vermeltfoort heeft Slag om Norg op zijn naam geschreven. De 31-jarige renner van Alecto won na een wedstrijd van 187 kilometer de sprint van een groep van zes. Dries De Bondt (Corendon-Circus) was op een vierde plek de beste Belg.

Liefhebbers van koersen op onverharde stroken konden vandaag in Drenthe hun hart ophalen. Al vroeg in de wedstrijd zorgden deze passages voor een ware afvallingrace. Het peloton werd in waaiers getrokken en versplinterde in verschillende groepjes.De Belg Jimmy Janssens (Corendon-Circus) en de Canadees Adam de Vos (Rally) gingen er samen vandoor, maar zouden niet voorop blijven.

Uit een grote kopgroep vielen vervolgens steeds meer renners af, tot er in de slotfase vier overbleven. Coen Vermeltfoort (Alecto), Ryan Christensen (Canyon dhb), Ivar Slik (Monkeytown- A bloc) en Dries De Bondt (Corendon-Circus) gingen als leiders de finale in.

Op drie kilometer van het einde kregen zij gezelschap van Piotr Havik (BEAT) en Thomas Stewart (Canyon dhb), waardoor in de straten van Norg zes man om de zege zou gaan strijden. Havik probeerde met een demarrage in de slotkilometer weg te rijden, maar het gat werd door Vermeltfoort vakkundig dichtgereden. Stewart ging de sprint aan, maar Vermeltfoort klopte hem met overmacht.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
11 augustus 2019 20:32
Ik stond aan de finish en vond eigenlijk Dries de Bondt weer de beste man in koers. Hij werkte hard en volgens mij ook harder dan de 3 voor hem in de uitslag.. Hoe dan ook, Dries pakt weer een ereplaats en aardig wat uci punten. COC hoort nu al bij de beste pct ploegen. Die gaan op eigen kracht doorgroeien naar WT. Wat versterkingen erbij en ze zijn er klaar voor.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.