Dubbel gevoel bij De Kleijn na tweede plaats in Veenendaal: “Zat wat te ver”
foto: Cor Vos
zaterdag 20 mei 2023 om 17:58

Dubbel gevoel bij De Kleijn na tweede plaats in Veenendaal: “Zat wat te ver”

Arvid de Kleijn sprintte zaterdag naar een tweede plaats in Veenendaal-Veenendaal, achter winnaar Dylan Groenewegen. Overheerst de ontgoocheling of de vreugde bij de Nederlander? “Het is toch een beetje van beide”, zei de renner van Tudor in het flashinterview.

“Ik kwam hier naartoe om te winnen. Je wilt natuurlijk altijd winnen, maar het is een thuiskoers, dus dan wil je dat heel graag”, aldus De Kleijn, die zijn eerste koers reed sinds 26 maart. “Ik heb er lang uitgelegen na een COVID-infectie. Dat heeft me veel tijd gekost. Dit is mijn eerste koers in twee maanden, daarom ben ik wel blij met een tweede plaats als resultaat. Het is een beetje een dubbel gevoel.”

De Kleijn zat niet ideaal geplaatst voor de sprint, vertelt hij. “Helaas moest ik in de laatste kilometers al een paar keer echt sprinten om überhaupt in positie te komen. Ik zat eigenlijk wat te ver, waardoor ik tekort kwam. Maar het is een mooie winnaar in Veenendaal-Veenendaal.”

Voor de laatste bocht zat De Kleijn rond positie acht, schat hij in. “Het was tegenwind, dus ik wist dat ik te ver zat voor de zege, maar misschien zat een podium er nog in. Ik kwam van achteruit met veel snelheid, maar de zege was niet meer te behalen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.